468x60

SON YAZILAR

latest

OKULLARDA İDARECİLER DERSLERE GİRMEMELİ

2/18/2013

/ by okulsoru
“Millî eğitim bakanlığı yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin karar”ın Aylık karşılığı ek ders görevi başlıklı 5. Maddesinin (a) fıkrasında  : “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,ders okutmakla yükümlüdürler.”  hükmü yer almaktadır.

Yine aynı kararların ek ders görevi başlıklı 6. maddesinde ise : “(1) kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan; a) müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate, kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir.” Hükmü yer almaktadır.
Çoğu okulda idareciler bu yüzden ders alıyor ama işlerinden dolayı yada keyfiyetten ders görevi yerine getirilmiyor.

Sırf öğretmen ihtiyacı fazla görünmesin diye yapılan bu uygulama hem okul hem de öğrenciler açısından hiçbir fayda getirmemektedir.
Okulun kadrolu branş öğretmeni sırf bu yüzden norm kadro fazlası durumuna düşmektedir.
Eğer idarecilerin üzerinden ders yükü alınırsa onlar kendi işlerini yapacak öğretmen ihtiyacı doğacak.atama bekleyen onca insana şans doğacaktır.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo