468x60

SON YAZILAR

latest

LİSELERİN KENDİ SINAVLARINI YAPMALARININ SAKINCALARI

2/26/2013

/ by okulsoru
Bakanımızın dün akşam yaptığı açıklamaya göre liselere giriş sınavsız olacak ancak fazla talep olan gözde liseler kendi sınavlarını yapabileceklermiş. Bu durum bende bazı soru işaretlerine yol açtı.

1.Bu durumda her ilde birkaç lise kendi sınavını yapacak. Muhtemelen soruları bu okulların öğretmenleri hazırlayacak. Öğretmen ve idarecilerin de aynı zamanda veli oldukları düşünüldüğünde bu durum beraberinde bazı suistimaller getirmez mi?

2.Alınan tüm önlemlere rağmen ÖSYM nin yaptığı sınavlar bile sorgulanırken yurt genelinde yüzlerce okulun kendi sınavını yaptığını düşünün …. Bu sınavların objektifliği , geçerliliği, güvenilirliği sorgulanmaz mı? Ondan sonra belki mahkemelerce bazı okulların yaptığı sınavlar iptal edilecek. Şaibeler vs.

3. Ortaokullardan liselere yönlendirmede okul notlarının ve öğretmen görüşlerinin etkisinin fazla olacağı söyleniyor. Bu durum öğretmenler üzerindeki baskıyı daha artırmaz mı? Veya öğretmen, idareci, veli bir takım menfaat ilişkilerine girmezler mi?

4. Ortaokul notlarının etkisi artırıldığında özel okullarda ve taşrada notları şişirilen öğrenciler haksız yere birkaç adım öne geçmiş olmaz mı? ( Çok örnekleri var kasaba okulunda birinci SBS den 390 alıyor.)

5. Polis kolejleri, Askeri liseler, Özel okullar ve gözde liseler kendi sınavlarını yapacaklar. Bu durum dersanelere olan ihtiyacı artırarak devam ettirmez mi?

6. Belki binlerce öğrenci mağdur olacak. Şu an uygulana SBS daha objektif değil mi?

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo