468x60

SON YAZILAR

latest

BAŞÖRTÜSÜ İÇİN 10 MİLYON İMZA

2/17/2013

/ by okulsoru
Darbe dönemi yasaklarıyla hesaplaşılırken, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması için STK'lar ve vatandaşların desteğiyle önemli bir çalışma gerçekleştirildi. Memur-Sen Konfederasyonu'nun kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebiyle başlattığı 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyası sona erdi. Basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, kampanya süresince STK'ların ve vatandaşların desteğiyle hedeflenen 10 milyon imzanın üstünde imza topladıklarını belirtti. Kır, atılan her bir imzanın demokratikleşmenin önünü açtığını, kılık kıyafet özgürlüğü çekenlerin demokratikleşme adımlarını hızlandıracağını söyledi. 
 

BEKLENENDEN ÇOK İLGİ GÖRDÜ
Kampanyaya destek olan herkese teşekkür eden Kır, 'Daha ilk günden kampanyamızın beklenenin üzerinde ilgi görmesi, Memur-Sen olarak bu kampanyayı başlatmakla ne kadar hayırlı bir iş yaptığımızın açık göstergesidir. Ayrıca bu sonuç, 12 Eylül 2010 referandumunda halkımızın, özgürlük alanlarının genişletilmesi yönünde oylarıyla gösterdiği irade beyanını, özgürlük için 10 milyon imza kampanyasını da destekleyerek, yetkilileri uyarma konusunda bir kez daha sergilediğinin açık göstergesidir' diye konuştu.

Her kesimden ortak irade ortak tepki
Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Tarım-Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü talebiyle başlattıkları 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasına ilişkin, '10 milyon imzada bu ülkenin sağcısının, solcusunun, liberalinin, muhafazakarının ve 75 milyonun ortak iradesi, ortak tepkisi var' dedi. Memur-Sen Kayseri Şubesi'nin bir restoranda düzenlediği divan toplantısında konuşan Kaya, 14 Ocak'ta başlattıkları kamuda kılık kıyafet özgürlüğüne yönelik kampanyada 10 milyon imzayı aştıklarını söyledi.

Destek çok büyük
İmza kampanyasına tüm kesimlerden gelen desteğe dikkat çeken Günay Kaya, evlatlarının boynunun bükük kalmasına millet razı olmadığına vurgu yaptı: 'Köylü Mehmet amcadan, Ayşe teyzeden, esnaf Ahmet amcaya kadar herkes katkı verdi. Liberal yaşayan, sosyal demokrat değerler taşıyan insanımızın çoğu kampanyanın yanında oldu'

Önemli adımlar atıldı
Son yıllarda darbelerle, darbecilerle hesaplaşma ve demokratikleşme adına önemli adımlar atıldığını dile getiren Kır, 'Sivil, özgürlükçü, yasaklardan arındırılmış milli bir anayasanın yapılmasını ivedilikle bekliyoruz' dedi. Kır, Ankara genelinde toplanan imzaları Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaytan'a teslim etti.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo