468x60

SON YAZILAR

latest

SADECE 4. VE 5.SINIF ÖĞRETMENLERİ Mİ NORM KADRO FAZLASI OLACAK?

9/07/2012

/ by okulsoru
Bu yıl uygulanacak yeni eğitim sisteminin en büyük mağdurları sınıf öğretmenleri norm kadro sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bakanın açıklamasına göre yaklaşık 45 bin sınıf öğretmeni norm kadro fazlası oldu. Bu yazımızda hangi öğretmenlerin norm kadro fazlası durumuna düşeceklerini açıklamaya çalışacağız.

Norm kadro yönetmeliğinin ilgili maddesi aslında oldukça net:

NORM KADRO YÖNETMELİĞİ MADDE 41.
(3) Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar.

Yönetmeliğe göre norm kadro fazlası olan öğretmenler puan üstünlüğüne göre belirlenir. Kısacası puanı az olan öğretmen norm fazlası durumuna düşer. Hal böyleyken sınıf öğretmenleri için özel bir durum var. Sınıf öğretmenliğinde 1.sınıftan başlayan bir öğretmen 5.sınıfın sonuna kadar aynı sınıfı okutuyordu. Ancak puanı az olan ama 1.2. ve 3.sınıflar norm kadro açığı durumuna düşerse sınıf öğretmenliğindeki bu süreklilik ortadan kalkacaktır.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda ki norm kadro fazlalarını belirlerken 4. ve 5. sınıfları mezun eden öğretmenlerin norm kadro fazlası olacağını resmi bir yazı ile duyurdu. Bazı yerlerde de puanı en düşük olmasına rağmen 1.2.3. sınıfları  okutanların devam edecekleri belirtilmiş. Üstelik  bakanın böyle bir açıklaması olduğu söyleniyor. Bu duruma göre geçen sene 4. sınıfları okutan öğretmenlerin norm fazlası ataması yapılıncaya kadar sınıfları olmayacak.

Ortada yönetmelik varken norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerini belirlemede  farklı uygulamaların olması kafaları karıştırıyor. Bize göre yönetmeliği değiştirmeden norm kadro fazlası öğretmenleri belirlemede farklı uygulamaların olması oldukça yanlış. Üstelik kanunlar kişiye ve duruma göre özel olarak uygulanamaz.
www.okulsoru.com
OKULSORU ÖZEL YAZI

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo