468x60

SON YAZILAR

latest

LİSELERE SADECE 3000 BRANŞ ÖĞRETMENİ KADROSU AYRILDI

9/02/2012

/ by okulsoru
Atama bekleyen LİSE BRANŞ öğretmenleri olarak ağustos 2012 için YETERLİ kadro ayrılmasını beklerken 3 BİN kişilik LİSE BRANŞ ÖĞRETMENLİK KONTENJANI ayrılması herkes için hayal kırıklığı olmuştur.

Yeni eğitim sisteminde lise branşlarına atamada ağırlık verileceği şeklinde söz verildiği halde 40 bin kadro içinden yalnızca 3 bin kadro lise branşlarına ayrılmıştır.Bu haksız ve adaletsiz öğretmen ataması kontenjan dağılımı on binlerce lise branş öğretmenliği mezununu mağdur etmiştir. Aylarca kpss kursuna gidip gece gündüz sınava hazırlanan bizler soruların sızması nedeniyle de ayrıca mağdur edildik. Emeklerimizin ve yüksek KPSS puanlarımızın karşılığını alamıyoruz. Bizim hak ettiğimiz lise branş kadroları da formasyonu bile olmayan ücretli öğretmenlere verilmektedir. Bizler üniversitelerde 5 yıl okuyup KPSS de yüksek puanlar alırken hem sorular sızdırılarak mağdur ediliyoruz hem de çok düşük kontenjanlarla açıkta kalıyoruz. Okullarda da bizim hak ettiğimiz kadrolar ücretli öğretmenlere tahsis edilmektedir.

Bizim bu aşamada taleplerimiz
Ücretli öğretmenliğin kaldırılarak hak ettiğimiz kadroların atama bekleyen öğretmenlere verilmesi.
24 kasım 2012’de 24 bin atama ve şubat 2013’te 40 bin öğretmen atamasının yapılmasıdır. Bu puanlarımızı bir yıl içinde kullanacağımız için mağduriyetimiz ancak bu şekilde bir nebze de olsa giderilebilir.
Atamalarda lise branş öğretmenlerine Edebiyat, matematik, fizik, kimya, biyoloji, felsefe, tarih, coğrafya ağırlık verilmesi HEM YGS-LYS başarısını artıracak, HEM OKULLAR ÖĞRETMENSİZ KALMAYACAK.
ATAMA BEKLEYEN LİSE BRANŞ ÖĞRETMENLERİ

*****
 Fizik, Kimya, Biyoloji Öğretmenleri

Benle aynı duyguları yaşadığını bildiğim ORTAÖĞRETİM BİYOLOJİ-FİZİK-KİMYA ÖĞRETMENLİĞİ grubu adına yazıyorum size. Teşekkürler, Saygılar:

87.7 puanla, branşımdaki 11428 aday içinde 206. sırada olmama rağmen açıkta kalacak biyoloji öğretmeni olarak, tüm umutlarımı kıran, beni hayata küstüren, mesleğimden nefret ettiren, branşımın saygınlığını ayaklar altına alan MEB'i şiddetle kınıyorum. Liseler zorunlu olmuşken, AKİM ve BİMER'e kontenjan taleplerimiz sonucunda bizlere liselere olan öğretmen ihtiyacının artacağı yönünde yanıtlar verilerek ümitlenmemize sebep olunmuşken, 40 bin gibi büyük sayı içinde Fizik 107, Kimya 145, Biyoloji 158 sayılarını görmek nasıl büyük bir yıkım bunu yaşamayan asla bilemez. Ateş düştüğü yeri yakar derler ya aynen öyle. Yüksek puanlarla atanamayan, yıllarca mağdur olan branşlardık bizler. Bu atama umudumuzdu bizim. Hayallerimiz vardı, bu kez bizim de yüzümüz gülecek dedik. Ama sonuç koskoca bir hayal kırıklığı...
Hangi mantık kabul edebilir bu durumu ki. İhtiyaca göre düzenlendi yalanına karnımız tok bizim. Lise branşlarının açığının ücretli öğretmenlerle karşılandığını bizler çok iyi biliyoruz. Daha atama kılavuzu yayınlanmadan ücretli öğretmen avına çıkan milli eğitim müdürlüklerini de gördük. İlanda herhangi bir lisans veya önlisans bölümünden mezun olma ibaresi koyulsun, sonra da eğitim kalitesini arttırmaktan bahsedilsin. LYS'de fizik, kimya, biyoloji ortalamalarındaki başarısızlığı görmemek için kör olmak lazım. Bu branşların uzmanlarının ataması yapılmayıp yerine ücretli öğretmenler derse sokulursa, bu branşların haftalık ders saatlerinde akıl almaz bir şekilde düşürülme yapılırsa başka nasıl bir sonuç beklenebilir ki?  İhmal edilebilecek, önemsenmeyecek branşlarmıyız biz? Bu branşları yok saymak bir anlamda bu ülkenin mühendislerini, doktorlarını, mimarlarını, bilim insanlarını da yok saymaktır, bu mesleklerin yollarını tıkamaktır.
İlgili tüm birimlere, hatta bizzat Sayın Bakana defalarca kez yazdık, taleplerimizi ilettik, günlerce açıklanacak kontenjanı bekledik ve karşılığında tokat gibi bir cevap aldık. Şimdi talebimiz mağduriyetimizin giderilmesi için en kısa sürede ek atama yapılması. Bu kez sesimizi duyan olur mu dersiniz? Biz Fizik-Kimya-Biyoloji öğretmenlerine sahip çıkacak birileri var mıdır?
Yoksa kaderimize boyun eğmeye mahkum muyuz? Çaresizlik çok acı, yapabildiğim tek şey gözyaşları içinde yazmak ve umutla beklemek ...
 EĞİTİMAJANSI

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo