468x60

SON YAZILAR

latest

EK YERLEŞTİRMEYE BAŞVURMAK İÇİN MUTLAKA OKUYUNUZ

9/07/2012

/ by okulsoru

2012 LYS Ek Yerleştirme Başvuruları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
2012 LYS Ek Yerleştirme ile İzmir Üniversitesi'nin (özel yetenek sınavı ile öğrenci alan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü hariç) diğer bölümlerine kayıt yaptırmak isteyen adaylar için sıkça sorulan sorular aşağıda yer almaktadır. 
 
2012 LYS Ek Yerleştirme hakkında sıkça sorulan sorular:

1. 2012 LYS Ek Yerleştirme başvuruları ne zaman yapılacak? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
2011 LYS Ek Yerleştirme duyurusu 26 Eylül 2011 tarihinde yapıldı. 2011 ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu 29 Eylül 2011'de www.osym.gov.tr adresinden yayınlandı.  Tercihler 3-6 Ekim 2011 tarihlerinde yapıldı. Kazanan adaylar açıklandıktan sonra kazanan adayların kayıtları 5 iş günü içinde yapıldı.  2012 yılında da yaklaşık aynı tarihlerde yapılması bekleniyor.

2. 2012 LYS'de bir yükseköğrenim programını kazandım, ama kayıt yaptırmadım. 2012 LYS Ek Yerleştirmede başka bir yere yerleşebilir miyim?
Açıköğretim Fakültesi'nin kontenjansız programları hariç 2012 LYS sınavı sonucunda bir bölüm veya programa yerleştirilen adaylar, bu bölüm veya programa kayıt yaptırmamış olsalar bile, 2012 LYS Ek Yerleştirme döneminde tercih hakkına sahip değildir.

3. 2012 LYS'de İzmir Üniversitesi'nin bölüm veya programlarından birine yerleştirildim ama kayıt yaptırmadım. Bu bölüm veya programa geç kayıt yaptırabilir miyim? 2012 LYS Ek Yerleştirmede bu bölüm veya programa yerleştirilebilir miyim?
Açıklanan kayıt döneminde kayıt yaptırmayan adaylar daha sonra kayıt hakkına sahip değildir. Bir bölüm veya programa ilk yerleştirmede yerleştirilen adaylar ek yerleştirme döneminde tercih hakkına sahip değildir.

4. 2012 LYS Ek Yerleştirme Kontenjanları ne şekilde belirlenecektir? Bunları tercih etmek için şartlar nelerdir?
2012 LYS Ek Yerleştirme Kontenjanları 3 şekilde belirlenmektedir:
 2012 LYS ilk yerleştirme sonucunda kontenjanın tamamı dolmazsa, boş kalan kontenjanlar,
2012 LYS ilk yerleştirme sonucunda boş yer kalsın, kalmasın, kayıt yaptırmayan öğrencilerin sayıları
2012 LYS ilk yerleştirmede kontenjanı olmayan ve Ek Yerleştirme döneminde ilk kez kontenjan talep edilen kontenjanlar

Örnek 1: İlk yerleştirmede 50 kişi kontenjanı olan bir bölüme 48 kişi yerleştirildiyse, kalan 2 kontenjan ek yerleştirme dönemine aktarılır. Bölümün tamamı ilk yerleştirmede dolmadığı için, ek yerleştirme döneminde tercih etmek için ilgili puan türünde barajı geçmek (lisans programları için 180, önlisans programları için 140 almak) yeterlidir.

Örnek 2: İlk yerleştirmede 50 kişi kontenjanı olan bir bölüme 48 kişi yerleştirildi, bunlardan 45'i kayıt yaptırdıysa, ek yerleştirme kontenjanı 5 olur. Bölümün tamamı ilk yerleştirmede dolmadığı için, ek yerleştirme döneminde tercih etmek için ilgili puan türünde barajı geçmek (lisans programları için 180, önlisans programları için 140 almak) yeterlidir.

Örnek 3: İlk yerleştirmede 50 kişi kontenjanı olan bir bölüme 50 kişi yerleştirildiyse, yerleştirilen son kişinin puanı bölümün taban puanı olur. Yerleştirilen kişilerden 4 tanesi kayıt yaptırmadıysa, bölümün ek yerleştirme kontenjanı 4 olur. Bölümün tamamı ilk yerleştirmede dolduğu için ek yerleştirme döneminde bu bölümü tercih etmek için taban puan şartını sağlamak gerekir.

Örnek 4: İlk yerleştirme döneminde kontenjanı olmayan bir bölüme ek yerleştirme döneminde ilk kez 30 kontenjan istendiyse, ek yerleştirme döneminde tercih etmek için ilgili puan türünde barajı geçmek (lisans programları için 180, önlisans programları için 140 almak) yeterlidir.

5. 2012 Ek Yerleştirmede tercih yapabilmek veya bir bölüme yerleşebilmek için puanım ne olmalıdır?
2012 LYS ilk yerleştirmede kontenjanı boş kalan programların minimum puanları oluşmaz. Minimum puanları olmadığı için ek yerleştirmede bu programları barajı geçen herkes tercih edebilir.. Mesela bir programın 50 kişilik kontenjanı varsa burada 1 kişilik boş yer bile kalsa minimum puanı oluşmadığı için ek yerleştirmede barajı geçen herkes tercih edebilir.

Ek yerleştirmede minimum puan kontenjanı dolan programlarda oluşur. Eğer bir programın kontenjanı 50 ise, oraya 50 kişiyi yerleştirmişse ve oraya 1 kişi kayıt yaptırmadıysa, o 1 kişilik kontenjan için ek yerleştirmede tercih yapabilmek için o programa son yerleşen adaydan daha yüksek puana sahip olmak gerekir.

Bu sayfada yayınlanacak tabloda kontenjanlarla birlikte ek yerleştirmede tercih edilebilecek İzmir Üniversitesi bölümlerinin tercih için gerekli minimum puanları da gösterilecektir.

Tercih hakkına sahip olmak yerleşmek demek değildir. O bölümü tercih eden tüm öğrenciler arasında puan sıralaması yapılacak, kontenjan sayısı kadar aday yerleşecektir.

6. 2012 LYS sınavında hiçbir yükseköğrenim programına yerleşmedim. Puanım İzmir Üniversitesi'nin bölümlerinden birinin açıklanan minimum puanından daha yüksek. Doğrudan bu bölüme kayıt yaptırabilir miyim?
Tüm devlet ve vakıf üniversiteleri merkezi yerleştirme ile öğrenci almaktadır. Puanları yeterli olsa bile merkezi yerleştirme ile yerleşmeyen öğrencilerin kayıtları mümkün değildir. İzmir Üniversitesi'ne yerleşmek isteyen adaylar mutlaka 2012 LYS Ek Yerleştirme döneminde merkezi sistem üzerinden tercihte bulunmalıdır. Ek yerleştirme sonucunda kayıt hakkına sahip olan adaylar kayıt yaptırabilir.
7. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümüne yerleşmek istiyorum. Başvuru şeklim nasıl olacak?
Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlere ek yerleştirme döneminde merkezi yerleştirme yapılmamaktadır. Yerleştirme için üniversiteler tarafından özel yetenek sınavıyla yapılmaktadır. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünün ek yerleştirme döneminde öğrenci alıp almayacağı 17 Eylül 2012 tarihinde ilan edilecektir. Ek yerleştirme ile İzmir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde okumak isteyen öğrenciler 17-19 Eylül 2012 tarihlerinde İzmir Üniversitesi'ne başvurmalıdır.

İzmir Üniversitesi bir vakıf üniversitesidir. Öğrenim ücretlidir, öğrenim ücreti her öğretim yılı başında mütevelli heyeti tarafından belirlenir.

2012-2013 öğretim yılı için fakülte ve yüksekokullara göre öğrenim ücreti şöyledir:

İngilizce Hazırlık Sınıfı

Fen Edebiyat Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi


13.000 TL

13.000 TL

13.000 TL

Mimarlık Fakültesi

Mühendislik Fakültesi


14.000 TL

14.000 TL
Hukuk Fakültesi     15.000 TL
Tıp Fakültesi     25.000 TL

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü
12.000 TL
Hemşirelik Bölümü     8.250 TL

İki yıllık önlisans programları
7.600 TL


%100 burslu öğrenciler ücret ödemez. %50 burslu ve %25 burslu öğrenciler bursları oranında öğrenim ücretinden muaf olurlar.
Öğrenim ücreti 10 taksitte ödenebilir, kayıt sırasında peşin ödenirse %5 indirim yapılır.

İzmir Üniversitesi 2012 ÖSYS YGS LYS Ek Yerleştirme Kontenjanları 17 Eylül 2012 tarihinde ilan edilecektir.
EKYERLEŞTİRME.COM


( Hide )
  1. hocam puanım türk halkbilimine tutuyor bu bölümü okuyup türkçe öğr. olma gibi bir şansım var mı eklerde yazmalımıyım sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÖĞRETMEN OLABİLMEN İÇİN EĞİTİM FAKÜLTESİ OKUMAN GEREKİR

      Sil

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo