468x60

SON YAZILAR

latest

2012 EK YERLEŞTİRMEYE BAŞVURACAK ADAYLAR ŞANSLI

9/12/2012

/ by okulsoru

Uzmanlar, birinci tercih kılavuzunda yer almayan üniversitelerin ve bölümlerin taban puanları oluşmadığı için bu yerleri tercih eden adayların daha şanslı olacağını açıkladı. 


Üniversiteye giremeyen 100 bin aday için ek yerleştirme ekim ayında başlıyor. YÖK üniversitelerde açık kontenjanları ekim ayının ilk haftasında açıklayacak. Uzmanlar bu yıl üniversitelerde 100 binin üzerinde açık kontenjanın bulunduğunu, herhangi bir yere yerleşemeyen adayların önceki tercihlerinde olduğu gibi 30 tercih yaparak, üniversiteye girebileceğini açıkladı. Ayrıca 2012 yılında üniversite tercihi yapmayanlar, tercih süresini kaçıranlar ek yerleştirmede tercih yapma şansına sahipler. Uzmanlar, birinci tercih kılavuzunda yer almayan üniversitelerin ve bölümlerin taban puanları oluşmadığı için bu yerleri tercih eden adayların daha şanslı olacağını açıkladı. 

PUANLAR DÜŞEBİLİR 
Üniversitelerde birinci kayıt döneminde 80 bin kontenjan boş kalmıştı. Sınav Koordinatörü Oktay Aydın, adayların 30 tercih yapacaklarını belirterek, "Özellikle fen-edebiyat alanında fizik, kimya, biyoloji alanlarında matematik alanında, su ürünleri gibi, veterinerlik gibi, ziraat gibi bölümlerde kontenjan açıkları var. Bu açıkların doldurulması için taban puanlarda bir düşmenin olacağı büyük olasılık" dedi. 

Ek yerleştirme adaylarına uyarılar
LYS'de bir bölüme yerleşmiş adayların ek yerleştirmede tercih hakkı bulunmuyor. Üniversite yerleştirmeleri sonuçlandı, henüz yerleştirilmemiş öğrenciler için ek yerleştirme tercih hakkı devam ediyor. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için ÖSYS merkezi yerleştirilmesinde hiçbir yere yerleştirilmemiş veya açıköğretimin kontenjansız bölümlerine yerleştirilmiş olmak gerekiyor. Tercihi kaçıranlar veya herhangi bir nedenle yapmayanlar, ek yerleştirme tercihi yapabilir. Merkezi yerleştirmede bir örgün yüksek öğretim programına yerleştirilen öğrenciler ile kontenjansız açık öğretime yerleştirilen öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin kontenjan sınırlaması olmayan bölümleri için ek yerleştirme başvurusu yapabilirler.
( Hide )
  1. sibel hocam taban puanı düşme olasılı varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TABAN PUANIN BÜYÜK OLASILIKLA DÜŞECEĞİ SÖYLENİYOR.ALINAN DUYUMLARA GÖRE YÖK BARAJI 10 PUAN CİVARINDA DÜŞÜRECEKMİŞ.BEKLEYİP GÖRELİM

      Sil
    2. 165 e düşme ihtimalı ne kadar hocam

      Sil
  2. aslm hocam ben ercan mf 3 puanım 166 puan ne kadar düşer sizce...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. net bir sey söylemek zor. ama düşürecekseler de 165 e düşürmeleri gerekir

      Sil
    2. inşallah düşürürlerde 1 yılımız boşa gitmez.

      Sil
  3. tekrar sibel hocam ben taban puanı olarak şunu kastetmiştim mesela işletme hiç boş kalmamış o boş kaldığında taban puanı düşer mi ? benim puanım 260 gitmek istediğim puan ise 263 tabanı o düşe ihtimali varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EĞER BÖLÜM KONTENJANI DOLMUŞ ANCAK KAYIT YAPTIRMAYANLARDAN DOLAYI BOŞLIK OLUŞMUŞSSA O ZAMAN OLUŞAN EN KÜÇÜK PUANDAN DAHA YÜKSEK PAUNIN OLMALI.AMA EĞER BÖLÜM DOLMAMIŞ VE BOŞ KALMIŞSSA O ZAMAN PUAN ŞARTI YOK.

      Sil
  4. ahmet hocam bir rehberlik hocamla konustum şu ihtimal varmış taban puanı belirleyen kişi eğer kayıt yaptırmazsa taban puanı belirlenmiş olmuyormuş herkes secebiliyormuş ? doğrumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HOCANIN DEDİĞİNİ İLK DEFA DUYDUM. GEÇEN YILKİ KILAVUZDA KONTENJANI DOLAN BÖLÜMLER İÇİN TERCİH YAPABİLMEK İÇİN EN KÜÇÜK PUANDAN DAHA YÜKSEK PUANIN OLMASI GEREKTİĞİ SÖYLENİYOR.

      Sil
  5. hocam baraj puanı dusebılır mı duserse bunu ne zaman acıklarlar bırde ek yerleştirme ne zaman başlar ekım dıyolarda cok gec degıl mı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KILAVUZ EYLÜLÜN SONUNDA YAYINLANDIĞINDA BARAJ PUANIN DÜŞÜP DÜŞMEDİĞİ BELLİ OLUR

      Sil
  6. Semih hocam mf 4 puanım 128 okul puanım 40 tarım makinelerini istiyorum 197 ile kapatmış ama 47 kişilik kontenjanda 25 kişi girmiş baraj düşer mi 168 e ?

    YanıtlaSil
  7. NERDEYSE YARISI BOŞ KALMIŞ.BENCE 150 PUANA KADAR DÜŞEBİLİR.DAHA DOĞRUSU BEN BÖLÜMÜN DOLMAYACAĞI KANISINDAYIM

    YanıtlaSil
  8. mahsun hocam 150 puan duşecek demişsiniz çok değilmi bide düşeceğini herkes söylüyor nerden bu kanı fikirmi yoksa eylem varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YUKARIDAKİ CEVABI YANLIŞ OKUMUŞSUN.150 PUANA DÜŞECEK DEDİĞİM SEY SEMİHİN SORDUĞU TARIM MAKİNELERİ BÖLÜMÜNÜN PUANI. BARAJ PUANI DEDĞİL.

      Sil
  9. adım hakan hocam yerleştirme sonuçlarında mf 4 120 yazıyor okul puanını biz eklicez değilmi eğer düşerse baraj yanı ymf4 üm 160 mı olacak 40 okul puanımda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BARAJ DEDİĞİMİZ PUAN OKUL PUANIN DA EKLENMESİYLE OLUŞAN TOPLAM PUAN OLUYOR

      Sil
  10. semih hocam tarım makineleri ziraat fakültesi 4 yıllık 150 ye nasıl düşecek ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DÜŞEBİLİR DEDİM. YAKLAŞIK YARI KONTENJANI BOŞ KALAN BÖLÜMÜN TABAN PUANI 150 YE DÜŞEBİLİR.

      Sil
  11. hocam ben hakan hocam yarı kontenjanıda boş mesela baraj puanı kalkamı veya düşmedi yinede 160 150 olma ihtimali varmı illa baraj puanı düşmesimi lazım saçma soru ama aklıma takıldı teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BARAJ PUANI FARKLI BİR SEY TABAN PUAN FARKLI BİR SEY. BARAJ PUAN TERCİH EDEBİLMEN İÇİN ALMAN GEREKEN EN AZ PUAN. ŞU ANDA 4 YILLIKLAR İÇİN 180 2 YILLIKLAR İÇİN 140 PUAN. TABAN PUAN İSE O YIL YERLEŞEN KİŞİLER ARASINDA EN SONUNCUNUN PUANI. YANİ BÖLÜMÜN PUANI.

      Sil
  12. semih hocam ziraat fakültesi 4 yıllıkta baraj puanı düşmesede olüm bossa yinede yazabiliyozmu benim mf 4 160 okul puanınıda ekledim baraj düşmesede ben direk girermiyim BU SON SORUMDU HOCAM SAYGILAR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EĞER BARAJ DÜŞMEZSE TERCİH EDEMEZSİN. TERCİHTE İLK ŞART BARAJ PUANINI GEÇMENDİR.

      Sil
  13. Hasan hocam baraj puanı düşecekmi yök en son gündemde öle bişey yok dedi ama kosoca cumhurbaşkanı istemiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BARAJIN E DÜŞME İHTİMALİ VAR. AMA HER SEY YÖK'ÜN KARARINA BAĞLI

      Sil
  14. benim adım gamze hocam 165 e düşermi baraj

    YanıtlaSil
  15. hocam ben eşit ağırlıktan iyi puan aldım ama ea dan okumak istemiyorum bi üniversitenin jeoloji maden jeofizik çevre mühendisliklerinde toplam 260 boş yer var mf 4 puanım 171 1 yılımıza yazık etmezmi hakkımıza girmezmi o yök denilen sahsiyet başkanı kendileri para içinde yüzüyor bizim ailelerimiz borc harc içinde okutuyorlar bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. S.a kardes adım orhan 171 diye yazmıyor deme sen okul puanı ekledin değilmi ? yani 130 yazıyor 40 da okul puanıysa öle 170 dedin değil mi?

      Sil
    2. EĞER BARAJI AŞAĞI ÇEKERLERSE YERLEŞİRSİN. KAMUOYUNDAN BARAJIN DÜŞMESİ YÖNÜNDE BİR ÇABA VAR. BAZI YÖK KAYNAKLARI DA DÜŞEBİLİR DİYOR. İNŞAALLAH BARAJ DÜŞER DE BİR SÜRÜ KİŞİ HAYALİNİ BİR YIL DAHA ERTELEMEZ

      Sil
  16. hocam aykut adım baraj düşerse kaç pan düşecek bence önemli olan şeylerden biride bu 165 olmaliki çok kişi girsin ?

    YanıtlaSil
  17. Semih hocam ziraat tarım makineleri full bos nerdeyse köklü ankara üniversitesi yarısı bile dolmamış ve ben o bölümü istiyorum ama puanım yetmiyor haksızlık değilmi ? 169 puanımm var şimdi 170e düşerse yine giremicem en az 165 yapmalılar.sizin düşünceniz nedir kaç puan yaparlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İNŞAALLAH 165 E DÜŞMESİ. EĞER BARAJ DÜŞERSE 165 E DÜŞECEKTİR.

      Sil
  18. Merhaba hocam ben Ahmet aklıma bir şey takılmıştı onu soracaktım.Türk Dili ve Edebiyat bölümü (iö) kontenjanlarının neredeyse çoğu üniversitelerde dolmamış sizce ek tercihlerde dolma olasılığı nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FEN EDEBİYATLARIN ÖĞRETMENLİK YOLUNUN KAPALI OLMASI TERCİHLERİ AZALTIYOR. AMA YÖK BAŞKANI FEN EDEBİYATLARA DA ÖĞRETMENLİK YOLUNU AÇACAKLARINI SÖYLEDİ. 2 YILLIK YA DA GELECEĞİ OLMAYAN BİR BÖLÜM OKUMAKTANSA EDEBİYAT OKUMAK DAHA İYİDİR

      Sil
  19. melisa adım mf4 den girmek istiyorum .... böle işaret var ama puanım 130 40 da okul puanım var toplam 170 oluyor eğer baraj 170 olursa tercih hakkım oluyormu yoksa ham olarak mı 170 almam lazım.

    YanıtlaSil
  20. ahmet hocam ham olarak hesaplanır demissiniz okul puanını katıp yazmıcakmıyız yani ham 130 ise okulu eklmicekmiyiz o konuda önemli ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BARAJ PUANINDA HAM PUAN ÖNEMLİDİR. HAM OLARAK BARAJI GEÇMENİZ GEREKİR. BARAJI GEÇTİYSENİZ OKUL PUANI DA EKLENEREK TERCİH YAPILIR

      Sil
  21. Melisa hocam mf 4 130 yazıyor Ymf 4 ..... böle gösteriliyor eğer baraj puanı 165 e düşerse mf 4 deki puanamı bakılcak yoksa okul puanı ekli Ymf 4 e mi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BARAJ PUANINDA HAM PUAN ÖNEMLİDİR. HAM OLARAK BARAJI GEÇMENİZ GEREKİR. BARAJI GEÇTİYSENİZ OKUL PUANI DA EKLENEREK TERCİH YAPILIR

      Sil
  22. hocam siteyi ilk defa soru soruyorum adım halil MF-1 143,80577 455448 Y-MF-1 --- --- --- ---
    MF-2 113,77406 456940 Y-MF-2 --- --- --- ---
    MF-3 111,99684 459000 Y-MF-3 --- --- --- ---
    MF-4 128,99187 456434 Y-MF-4 --- --- --- --- benim durumum mu Mf 4 den dercih yapmak istiyorum okul puanım 40 eğer baraj 165e düşerse yapabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BARAJ PUANINDA HAM PUAN ÖNEMLİDİR. HAM OLARAK BARAJI GEÇMENİZ GEREKİR. BARAJI GEÇTİYSENİZ OKUL PUANI DA EKLENEREK TERCİH YAPILIR

      Sil
  23. Hocam ben emir bnm mf4 ham 172 kıbrısta mimarlık tercıh etmek ıstıyorum bazı yerler tutuyor ama baraj engel oluyor..ne olacak sizce?

    YanıtlaSil
  24. HERKESTE BARAJIN DÜŞMESİ YÖNÜNDE BİR BEKLENTİ VAR. AMA YÖK HENÜZ BİR AÇIKLAMA YAPMADI. BARAJIN 165 E DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ

    YanıtlaSil
  25. hocam 179 da kaldım perişanım yanlışların çok çıkması yznden alem perişan ünivesteler biz gençler kapıdayız nasıl rasyonellik bu yaa gitdi senemiz yök düşürmez umrumda degil gençler çnkü egtim hakkı engeliyen tek ülkeyizz sizce kçükde olsa ihtimal varmı baraj düşmesi için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. PUANIN SINIRDA KALMASI ÇOK KÖTÜ. YÖKÜN BARAJI DÜŞÜRMESİ İÇİN DUYA EDİYORUM

      Sil
  26. ayşe
    hocam baraj 165 e düştü şimdi o zaman tercih yaparken puanımıza 15 puan eklenmiş gibi mi tercih yapıcazz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 165 E DÜŞERSE 165 PUANA GÖRE TERCİH YAPACAKSIN

      Sil
  27. hocam düşmez artık baraj 79da kaldık fakülteler boş kalsın gençler kapıda kalsın mantıgında yök umrunda degil gençlerin senelerin hayalerinin yıkılması siz daha iyi blirsniz tabi herhalde düşmez artık bu

    YanıtlaSil
  28. hocam düşmez artık baraj 179da kaldık fakülteler boş kalsın gençler kapıda kalsın mantıgında yök umrunda degil gençlerin senelerin hayalerinin yıkılması siz daha iyi blirsniz tabi herhalde düşmez artık

    YanıtlaSil
  29. merhaba hocam ben sefa
    ygs-1 puanım 250 ilgili oldugum bölümü vakıf üniversitesi 265 le kapatmış ve bu bolumdeki kontenjan açığı 16 ek yerleştirmede burayı seçebilirmiyim? taban puanın düşme ihtimali olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EĞER KARŞISINA TABAN PUAN YAZIYORSA PUANIN DAHA DÜŞÜKSE TEWRCİH EDEMEZSİN.

      Sil
  30. Ben Emir Hocam kontenjanlar açıklandı.. galiba bu saatten sonra bir sürpriz olmaz..

    YanıtlaSil
  31. hocam ben batuhan benim ts puanım 250 edebiyat bölümüne yerleşme şansım varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ BATUHAN
      KILAVUZDA EDEBİYATLARIN PUANLARINA TEK TEK BAKAMADIM. HANGİ ÜNİVERSİTEYİ VE İSTEDİĞİN BÖLÜMÜN PUANINA BAKMANI TAVSİYE EDERİM

      Sil
  32. Ben Emir.. Hocam ciddi derecede kontenjan açığı var bekleneninde daha üzerinde 172 bin.. bu açığın kapanmayacağını yök'te,ösym'de biliyor.2.yerleştirmelerden sonra açıklara yönelik bir yerlestirme daha söz konusu olabilir mi? yada boş mu bırakırlar bu kontenjanları ? nasıl bir yol izlenir sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BU YIL KONTENJAN AÇIĞI KAPANMAYACAĞA BENZİYOR. BU SAATTEN SONRA ÖSYM BARAJI AŞAĞI ÇEKMEYECEKTİR. BİR ÇOK BÖLÜM DE BOŞ KALACAKTIR

      Sil
  33. mehmet ben. Boş kontenjan sayısı çok.2ek yerleştirme seslerini duyuyoruz.olabilir mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BENCE ÇOK UMUTLANMAYA GEREK YOK. YÖK EĞER KONTENJANLARIN BOŞ KALMASINI İSTEMESEYDİ BARAJ PUANINI İNDİRİRDİ. BU SAATTEN SONRA YENİ BİR YERLEŞTİRME YAPACAĞINI SANMIYORUM

      Sil

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo