468x60

SON YAZILAR

latest

SENDİKALARIN ÖĞRETMENLERİN ROTASYONUNA KARŞI OLMALARI TAMAMEN ROMANTİKMİŞ!

7/06/2012

/ by okulsoru
Öğretmenlerin rotasyonuna bütün sendikalar karşı haberini okumuşsunuzdur,eğitim sitelerimizde.
Pekâlâ,niçin karşılar?
Henüz açıklamadılar. Hadi,Onların yerine biz açıklayalım:

1-“Müşteri, veli nimetimizdir!” politikası. Mâlûm,en büyük aidat öğretmenlerden.
           
2-“Vicdan azabı” gereği. Müdür rotasyonunda,tablonun gri olduğuna gözleri inandı.
           
3-“Arz-talep” dengesi. “İstemezük Pastası’nın en büyük dilimi üzerinde öğretmen yazıyor.
           
4-Skor korkusu. Toplu Görüşme sürecinde ki ağır yenilgiden sonra ikinci bir yenilgide taraftar kalmayacağı korkusu.
           
5-İşletme Körlüğü’nün sona ermesi. Kapitalizm’in tekeden süt çıkarma kurnazlığının eğitime uyarlanamayacağını keşfettiler.
           
6-Tebdil-i Mekân Ferahlığı’nın klimalara tevdi edilmesi. Ayrıca,her okulun bahçesinde otomobiller var ya…İstenilen zamanda tebdil-i mekan etme imkânını (!) keşfettiler.
           
7- Tapu masraflarına zam gelmesi. Ayrıca,Okullar Hayat Olsun! projesi nedeniyle tapuların müdürlere verilemeyeceğini anladılar.
           
8-Çiftlik Ağalığı’nın,Züğürt Ağalık olması. Özellikle,bağış soruşturmasından sonra bu konunun netâmeli olduğuna bizzat şahit oldular.
           
9-Diğer okulları kalkındırma işinin  Devlet Kalkınma Ajansı gibi bir iş olmadığını sezdiler.
           
10-Fosillere, (!) gençlik aşısı bulundu. Müdür rotasyonunda, mesleğinin yarısını yönetici olarak geçirmiş müdürlere,bazı eğitim çalışanlarının yakıştırdığı fosil kavramına tecrübe demeye başladılar.
  Gerekçeler çoğaltılabilir.
Şimdi,bazı sendika yöneticilerimiz, okul müdürlerine uygulanması düşünülen rotasyon döneminde ki kurumsal görüşlerini unutup, ”biz rotasyonu savunmadık” diye tepki gösterebilirler.
Ancak,unuttukları bir husus var: Alacaklıların belleği, borçlularınkinden daha kuvvetlidir. O dönemde rotasyonu iştiyâkla destekleyenlerin açıklamalarının hepsi mevcuttur.
            Toplantıda, İl,ilçe Millȋ Eğitim Müdürleri ile İl Millȋ Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerine rotasyon uygulanması halinde,sürenin 8 yıl olmasını;bu sürenin okul müdürlerine de uygulanmasını önermişler.
           
Pekâlâ,beş yıllık süreyi doldurup rotasyona uğrayan müdürlere de sordunuz mu 8 yılı?
Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde tayin için çırpınan; ülkemizin herhangi bir ücra köşesinde takvim yaprağı biriktiren ya da çocuğunun okuduğu yere gitmek için çile dolduran öğretmenlerimize de sordunuz mu?
            Ok yaydan çıktı bir kere. Ne kadar ittifak halinde karşı çıkarsanız çıkın. Bu yolu sizler açtınız. Artık,öğretmene de rotasyon kaçınılmaz. Bu durumun müsebbibi de mevcut sendikalarımızın (istisnalar hariç) yönetimindekilerdir.
Şüphesiz,rotasyon her derdin ilacı değildir. Daha önce yapılan rotasyonlarda mağdûriyetlerin yaşandığı aşikâr. Öğretmenlerimizin de herhangi bir mağdûriyet yaşamaması en önemli husustur. Ancak, birileri için, “rotasyon olmalıdır” diye ileri sürülen gerekçeler herkes için de geçerli değil midir?
            Rotasyon konusunda,belki,eğitim sendikalarımıza ve sendikacılarımıza çok fazla yüklendiğimiz düşünülebilir. Ancak,o dönemde ittifakla rotasyon olmalı diyenler,şimdi ise ittifakla olmasın diyorlar. Bu bir çelişki değil midir?
Ayrıca,bu gün Bakanlığımızı,sürekli, “bazı iş ve işlemleri etraflıca düşünüp taşınmadan” uygulama sahasına koymakla suçlayanlar, yıllar önce,aynı hatayı kendileri yapmadılar mı?
           
Öğretmene ek ödeme konusunda ittifak yapmayı beceremeyenler,nedense, rotasyonda ittifak yapmışlar.
            Baba ölünce miras için ittifak yapan muhâlif kardeşler gibi yani…
Şüphesiz,eğitim sendikalarımıza ve yöneticilerine karşı herhangi bir kötü niyetimiz yoktur.
Bu yazıda asıl sorgulamak istediğimiz husus şudur:
Eğer rotasyon faydalı ise,o zaman bu faydadan diğer çalışanları niçin mahrûm ediyorsunuz? Değilse, bazı çalışanlar için bu mağdûriyeti niçin, ittifakla, istediniz?
Şinasi YILDIRIM
KAMUDANHABER.COM

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo