468x60

SON YAZILAR

latest

OKUL MÜDÜRLERİ DİPLOMA PARASI ALIYOR MU?

7/02/2012

/ by okulsoru

Milli Eğitim Bakanlığının öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası ve diploma dönemlerinde diploma parası alınmayacağı ile ilgili yönetmelik, genelge ve açıklamaları ortada dururken okul müdürleri işi yokuşa sürüyor. 
İstanbul,Ankara, İzmir gibi büyük şehirler başta olmak üzere bir çok lisemizde okul müdürleri diploma harcı adı altında öğrencilerden 100 - 200 TL ücretler talep ediyorlar. Ayrıca Bakanlık sanki bir yönetmelik çıkarmamış gibi bir çok okul müdürüde kayıt parasında ısrarcı. Bu konuda okul müdürleri ilçe müdürlerini ve il müdürlerini bile gale almıyor.
Hatta bir çok okulun girişine kayıt döneminde bağışlarını yatıracakları hesap numaraları bile yazılmış.
Ne yazıkki bu okullarımız ise para problemi olmayan okullar olarak göze çarpıyor. Özellikle büyük şehirlerin gözde okullarında diploma parası vermeden diploma almak neredeyse imkansız. Okul müdürleri burada cambaza bak oyunu oynamaktadır.
Ana yolda radar olduğunu bilen birçok okul müdürü tali yol üzerinden diploma paraları ve kayıt paralarını toplamaktadır.
Şöyleki okul müdürü izne ayrılarak diploma parasını talimat verdiği memuru aracılığı ile topluyor. Yine birçok okul müdürümüz ise kayıt paralarını banka hesaplarına girmeden makbuz üzerinden okul aile birliklerine toplatıyor. Okul müdürü hem okul aile birliğine hemde Bankaya şu tarihler arasında kesinlikle kayıt parası alınmayacak diye talimat yazısı gönderirken , perde gerisinden okul aile birliklerini yönelendirerek bağış makbuzları ile paraları toplatıyor ve bu paraları kayıt dönemi bittikten sonra Bankaya yatırıyor. Kısaca uyanık okul müdürlerimiz ana yolda radar olduğunu bildiği için tali yoldan ceza kesme yoluna gidiyor.
Şu an için birçok okulumuzda çocuklar diplomalarını , yüksek miktarda istenen diploma ücretleri yüzünden alamamaktadır.
Burada Bakanlığın devletin istediği cüzzi resmi diploma harcını tüm okullar adına yatırması veya kaldırtması bu konuda okullarıda rahatlatarak, iyi niyetli olmayan okul müdürlerin elinden diploma harcı kozunu alması gerekmektedir.
Bakanlığın bu konuda yönetmeliğe rağmen işgüzarlık yapan ve okullarının yüksek gelirleri olmasına rağmen bu ücretleri toplayan okul müdürleri hakkında gerekli yasal girişimleri hiç çekinmeden yerine getirmesi gerekmektedir.
( Hide )
  1. Cemre
    BİZDEN 50 LİRA İSTESELER YİNE İYİ 200 İSTİYORLAR. 100 İLK DÖNEM 100 İKİNCİ DÖNEM. BIKTIM ARTIK GERÇEKTEN DİPLOMAMI ALAMAYACAĞIM MALESEF Kİ. BİZİM OKULDA DEĞİL DİPLOMA PARASI VERMEK ÜSTÜNE MONT ALAMAYAN BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ VAR NE YAPMAM GEREK NOLUR YARDIMCI OLUN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OKULLARIN DİPLOMA PARASI ALMA HAKKI YOK. SADECE DİPLOMA İÇİN 10 TL HARÇ PARASI YATIRILIYOR. EĞER DİPLOMANIZI VERMEZLERSE GEREKLİ YERLERİ ŞİKAYET ETME HAKKINIZ VAR

      Sil

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo