468x60

SON YAZILAR

latest

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİRMEDE PUANLAR DÜŞECEK

6/27/2012

/ by okulsoru
YGS  yapıldıktan sonra bir çok adayın testlerin zorluğundan dolayı en çok sordukları soru:Bu yıl üniversite puanları düşecek mi? Biz de puanların bu yıl düşeceğini söylüyoruz.

Bu yıl pek çok öğrenci hem YGS'de hem de LYS'de umduklarını bulamadılar. YGS'da Türkçe testinin,LYS'de ise matematik ve coğrafya testinin zorluğu bir çok adayın denemelerde yaptıkları netlerin çok altında kalmasına neden oldu. Bu yüzden de umulan ve istenilen puanları elde edemediler. OKULSORU.COM'a her gün gelen onlarca sorudan bir çoğunda bu yıl puanların düşüp düşmeyeceği soruluyor.Adaylar aslında şunu da merak ediyor:Sadece ben mi düşük mü yaptım yoksa herkes mi düşük yaptı.Eğer sadece ben düşük yaptıysam o zaman benim için çok kötü.Eğer herkes düşük yaptıysa o zaman puanlar düşeceği için kaybedilen bir şey yok diye düşünüyorlar.
Sevgili adaylar  OKULSORU.COM olarak bu yıl iki nedenden dolayı puanların düşeceğini düşünüyoruz.Ancak şunu belirtelim puanların ne kadar düşeceğini kestirmek çok zor

1.Bu yıl arapsaçına dönen ancak net olarak bilinen okul puanı üst sınırının 75'ten 60'a indirilmesi yerleştirme puanlarının da aşağıya inmesine neden olacaktır.Örneğin geçen yıl 65 puan alan bir aday bu yıl yaklaşık 50 puan alacaktır. Bundan dolayı da geçen yıl adayın tercih ettiği bölümün puanı da bu yıl 15 puan daha düşük olacaktır.

2.Soruların zorluğu ve standart sapmadan dolayı yerleştirme puanları düşecektir. YGS veya LYS puanları hesaplanırken öncelikle test ortalamaları bulunur.Örneğin türkçe testinde Türkiye ortalaması hesaplanır.Daha sonra adayın netleri ortalamanın üstüne çıkarsa puanı bu orana göre artar,adayın netleri ortalamanın altında kalırsa puanı azalır.Bu yıl genel olarak net ortalamaları düştüğü için adaylarıın puanları da daha düşük gelecektir.Doğal olarak tercih edilen bölümlerin puanları da azalacaktır.Örneğin geçen yıl 100 netle kazanılan bir bölüm bu yıl 80 netle kazanılabilir.
Sevgili adaylar tercihlerde puandan çok bulunduğunuz sıralama önemli olacaktır.Bu yüzden size tavsiyem sonuçlar açıklandığında yerleştirme puanınıza göre oluşan sıralamanıza bakın.
Bundan sonraki yazılarımızda da tercihlerle ilgili her türlü bilgiyi sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.Siz de her türlü sorunuz için alttaki YORUM GÖNDER bölümünü kullanabilirsiniz.

BURHAN DEMİR
www.okulsoru.com
( Hide )
  1. sevgılı hocam ben fatma benım sıze bır sorum olacaktı ygs5 ham puanım 356 ve basarı sıralamam 76bin geldi okuldan bana gelecek puan 55 olacak buna göre başarı sıralamam ne kadar değişir yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ FATMA İŞİN DOĞRUSU SIRALAMANIN NE OLACAĞI TAHMİN ETMEK İMKANSIZ

      Sil
  2. Hocam merhabalar ben nesrin YGs4 :296.67589 okul puanımla tam olarak böyle olmakta Ben cumhuriyet üniversitesi radyo ve tv. prog. istiyorum i.ö. geçen sene 288.931 ile almış sizce bn buraya kesin yerleşir miyim Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam bir de devlet yurdu çıkar mı acaba çünkü şehr merkezinde imiş okul ve 4 yıllık fakültede okuyanlarda devlet yurdunu yazarlar bnm şansım azalırmı meslek yüksek okulu okuyanlarada çıkıyor mu devlet yurdu ?

      Sil
    2. Bu 3. sorum olacak fakat ben düz lise çıkışlıyım meslek yüksek okuluna girmem sıkıntı olur mu puanım yetsede alınmaz mıyım ?

      Sil
    3. SEVGİLİ NESRİN
      ÖNCELİKLE BU PUANLA İSTEDİĞİN BÖLÜME YERLEŞİRSİN. 2 YILLIK OLMAN DEVLET YURDUNA YERLEŞMEMEN İÇİN BİR NEDEN DEĞİL. HERKESİN NE KADAR ŞANSIU VARSA SENİN DE O KADAR ŞANSIN VAR. DÜZ ŞİSE ÇIKIŞLI OMAN BÖLÜME YERLEŞMESNİ ENGELLEMEZ

      Sil
    4. eğer devlet yurdu çıkmazsa okumam zor gibi doruyo inş. çıkar çok sağolun

      Sil
  3. tesekkürlerrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  4. merhaba hocam ben düz lise mezunuyum bu sene üniversite sınavlarına gırdm sayısal öğrencisiyim ygs 2 puanm 380,467 ek puanlı 402,198 oluyor ben kimya öğretmenliği bölümü düşünüyodum fakat biraz araştırdım gelecege yönelik degil iş imkanıda yokk ne yapacağımı bilmiyorum öğretmenlik mesleğini cok seviyorum ama olmayacak bu gidişle bu aralar tıbbi laboratuvar teknikerliği düşünüyorum aslında dört yıllık okumak istiyodum ama bu 2 yıllık ve bu meslek hakkında pek fazla konu sahibi değilim kafam cok karısık aydınlatırsanız cok sevinirim şimdiden tesekkür ederim hocamm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YORUMLARA ADINIZI MUTLAKA YAZIN.AKSİ TAKDİRDE CEVAP YAZILMAYACAKTIR.

      Sil
  5. Merhaba ben beyza hocam benim ygs 4 düm 322.450 puan lys puanımıda netten hesapladığımda ts1 347.329 civarı birşeyler çıkıyor okul puanım 40 puan geliyor netteki hesaplamalarıma göre.Ege üniversitesi basın yayın veya gazetecilik istiyorum sizce durum nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ BEYZA
      EGE GAZATECİLİK 389 VE İÖ 383 PUANLA ALMIŞ.347 TOPLAM PUANSA GELMESİ ZOR.OKUL PUANI HARİÇ PUANSA O ZAMAN YERLEŞİRSİN

      Sil
  6. hocam ben tm öğrencisiyim ama sınava sözelden girdim ve yaklaşık 350 puan bekliyorum bu puana sözelden bir bölüm yetmiyor ben sözel puanıyla işletme yada iktisat tercih etmek istiyorum işletme yada iktisat yazarsam ne kadar bir puan kaybına uğrarım şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. merhaba hocam ben burak hocam ben tm öğrencisiyim ama sınava sözelden girdim ve yaklaşık 350 puan bekliyorum bu puana sözelden bir bölüm yetmiyor ben sözel puanıyla işletme yada iktisat tercih etmek istiyorum işletme yada iktisat yazarsam ne kadar bir puan kaybına uğrarım şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ BURAK
      SÖZEL PUANIYLA İŞLETME VEYA İKTİSAT TERCİH EDEMEZSİN. ANCAK TM-1 PUANIYLA TERCİH YAPABİLİRSİN.

      Sil
  8. hocam ben abdurrahman ben anadolu teknik lisesi bilgisayar bölümü öğrencisiyim yazılım mühendisliği mtok istiyorum mf 4 puanım okul puanıyla beraber 280 gelir bu sene puanlar düşer diyorlar bu puanla gelirmi o bölümler şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ ABDURRAHMAN
      YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ FURAT ÜNİVERSİTESİNDE VAR.PUANLARI DA 311 VE İÖ 295 PUAN. BU YIL OKUL PUANININ 15 PUAN DÜŞMESİNDEN DOLAYI BÖLÜM PUANLARIU DA DÜŞECEKTİR.DOLAYISIYLA İKİNCİ ÖĞRETİMİ KAZANMA ŞANSIN VAR

      Sil
  9. hocam merhaba ben nazlı.tm öğrencisiyim. ygs6 puanım 304,sıralamam 166 binlerde.4 yıllık denizcilik işletme ya da sivil hava ulaştırma işletme hakkında ne düşünüyorsunuz? eşit ağırlıktan hesapladığım ekli puanım 330 civarı,bu puanla mantıklı bir bölüm öneriniz var mı?
    sınava sözelden de girdim. hesapladığım ts2 ekli puanım 390 civarı.istediğim bölüm türk dili ve edebiyatı.sizce formasyon kalktığı için puanlar düşer mi,sıralamalar oynar mı? ve tercih eden insan sayısı azalır mı? tercih yaparken sıralamamın kaç bin üstünde yerlere kadar yazmalıyım?şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. SEVGİLİ NAZLI
    SORULARUJNA TEK TEK CEVAP YAZAYIM.
    1.SİVİL HAVA ULAŞTIRMA VE DENİZCİLİK BÖLÜMLERİ İŞLETMEDEN DAHA İYİ
    2.TM DEN YGS PUANIYLA MI TERCİH YAPMAK İSTİYORSUN
    3.FEN EDEBİYATLAR ÖĞRETMEN OLAMAYACAĞI İÇİN PUANLARI DÜŞECEKTİR.O YÜZDEN TÜRK DİLİ VE EDEBİYATINI YAZABİLİRSİN.
    4.BULUNDUĞUN SIRALAMAYA GÖRE TERCİHİN ALT VE ÜST LİMİT DEĞİŞR.ÖRNEĞİN 5 BİNDEYSEN 2 BİNE KADAR GELEBELİR 50 BİNDEYSEN 20 B,NE KADAR Kİ YERLER GELEBİLİR.

    YanıtlaSil
  11. seda hocam mrb ben ygs 4 puan türünden 335 aldım sıralamam 101 bin civarında kız meslek lisesi çıkışlıyım okuldan yeni sisteme göre ek puanlı olrak 75 puan gelicek herhangi bir zihinsel engelliler yada işitme engelliler öğretmenliği gelir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ SEDA
      ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ GEÇEN YIL EN DÜŞÜK 422 PUANLA ALMIŞ.OKUL PUANININ EKLENİNCE 410 PUAN EDİYOR.KAZANMA İHTİMALİN YÜKSEK OLUR.İŞTİME ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞE DE 421 PUANLA ALMIŞ. ONA DA YERLEŞEBİLİRSİN.
      AYRICA ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİNDE EK PUAN ALMAN İÇİN LİSEDE AŞAĞIDAKİ ALANLARADA MEZUN OLMAN GEREKİYOR:
      Çocuk Geliþimi
      Çocuk Geliþimi ve Bakýmý
      Çocuk Geliþimi ve Eðitimi

      Sil
  12. hocam teşekkr edrm öncelikle :) çocuk gelişimi mezunuyum
    benim kafamı karıştıran bi olay var hocam fen edebyt fak. formasyon kalktığı ve eğitim fakültelerinde ikinci öğretimlerin bir kısmı kapatıldığı için oraları tercih edecek olanlar bu alanlara yönelirse bizim şansımız çok düşermi yani onlar ygs de sıralama olarak önümüze geçebilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adım seda hocam yazmayı unutmuşum

      Sil
    2. BU YIL ÖĞRETMENLİKLERİ TERCİH EDENLERİN SAYILARI ARTACAKTIR. BUNDAN DOLAYI DA PUANLARI ETKİLEYECEKTİR.AMA YİNE DE EK PUANDAN DOLAYI ŞANSLISINIZ

      Sil
    3. teşekkr ederm :)

      Sil
  13. Merhaba hocam.lys tm1 puanim 205 ygs ise 200.Ben bu sene beykent unv uluslararasi lojistik bolumunu istiyorum.gecen sene 215 ile almis.bu sene icin puanlarin dusebilecegini soyluyorsunuz.bu sartlarda bolume girebilir miyim ve obp bu puanlara dahil mi

    YanıtlaSil
  14. Merhaba hocam. Ben Ahmet. MF-4 sıralamam 119bin. Bilgisayar müh. istiyorum. Sizce ikinci öğretim ve %50 burslu olarak nereleri tercih edebilirim, etmeliyim?

    Cevabınız için teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ AHMET
      SAKARYA,FIRAT.KARABÜK,HATAY ÜNİVERSİTELERİNİN İKİNCİ ÖĞRETİMLERİNE YERLEŞİRSİN

      Sil
    2. Hocam peki Süleyman Demirel 2. öğr. Bilgisayar müh. yazabilir miyim?

      Sakarya'dan çok daha gerilerde.

      Sil
  15. ben alperen.benim tm2 puanım 366 sıralamam 62.000 anadolu lisesi mezunuyum bana sınıf öğretmenliği gelir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ ALPEREN
      SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE RAHATLIKLA YERLEŞİRSİN

      Sil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. ben emre hocam benim lys mf4 puanım 300 bu puanla nerelerin elektrik elektronigi gelir yada gelir mi? :(

    YanıtlaSil
  18. Ben burak hocam benim ygs6 siralamam ek puanli 126.000 hangi bolumleri tercih edebilrm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ BURAK
      BANKACILIK,SAĞLIK YÖNETİMİ,ULUSLARARASI TİCARET GİBİ BÖLÜMLERİ YAZABİLİRSİN

      Sil
  19. hocam ben görkem lys tm 2 sıralamam 244 bin de yakın doğu üniversitesi hukuk fak. Si paralı gelir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ GÖRKEM
      YAKINDOĞINHUKUK 238 BİNLE ALMIŞ.O GELMEZSE BİLE DİĞER KIBRZ ÜNİVERSİTELERİ HUKUK FAKÜLTELERİ GELİR

      Sil
    2. ben görkem hocam.. 238 bin den yüksek yerle alan yer yok hocam kıbrıs da bildiğim kadarıyla..

      Sil
  20. hocam ben duygu ygs6 ek puanlı sıralamam 52 bin sivil havacılığı tercih edebilir miyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ DUYGU SİZİVİL HAVACILIK BÖLÜMÜNE YERLEŞİRSİN

      Sil
    2. tekrardan ben duygu hocam anadolu üniversitesi olur mu ek puanlı sıralamam 50 binlerde ama puanim 303 ya da sizce sağlık yönetimini mi tercih edeyim yoksa sivil havacılık mı cevabınız için teşekkürler

      Sil
    3. EK PUANLI TERCİH YAPMAN İÇİN İSTEDİĞİN BÖLÜMLE İLGİLİ BİR MESLEK LİSESİNDEN MEZUNOLMAN GEREKİYOR

      Sil
    4. ticaret meslek lisesi mezunuyum hocam ek puanlı sıralamam 52 binlerde anadolu üniversitesi olur mu sizce ?

      Sil
    5. SAĞLIK MESLEK LİSELERİ SAĞLIK YÖNEMTİMİNİ TERCİH ETTİĞİNDE EK PUAN ALIR.SEN TİCARET LİSESİ MEZUNU OLDUĞUN İÇİN ALANINLA İLGİLİ BİR MESLEK İÇİN EK PUANI KULLANABİLİRSİN

      Sil
    6. anladım hocam son sorum olcak o zaman sivil havacılık benim alanımda ek puanlı sıralamam 52 binlerde üniversiteye yerleşirmiyim

      Sil
    7. SİZİVİL HAVACILIK 150 BİNLERE KADAR ALMIŞ.KESİN YERLEŞİRSİN

      Sil
  21. hocam ben mehmet anadolu öğretmen lisesindeyim.18binlerdeyim okul öncesi istiyorum.ikinci öğretim de gelir ne yapmalıyım? yardımcı olabilir misinz ?

    YanıtlaSil
  22. ben mehmet hocamikinci öğretim de olabilir yani . ek puanlı yerleştirmedeki sıralamam 18binlerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ MEHMET
      ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ RAHATLIKLA GELİR

      Sil
  23. Hocam bn duygu ts2 puanı 350 sralamam 54bınlerde adalet myo na yerlesblr mym

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ DUYGU ADALET YGS-3 PUANIYLA ALIYOR

      Sil
  24. Hocamm cwp werır mısnz ts2den adalete grıleblıyo mu kafam ck karısk

    YanıtlaSil
  25. hocam ben sema tm1 de 140 lerdeyım sızce 120 bınlık bır yerı yazsam gelır mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam bırde bır sey soracagım bu sene orta ogrtım basarı puanı yazan yere gore mı tercıh yapacgz oyle duydum dogrumu ve bırde hocam aynı bolumun hem bırıncı ogretım hemde ıkıncı ogretımını tercıhlerde bulunabılır mı

      Sil
    2. SEVGİLİ SEMA
      100 BİNE KADAR TERCİH YAPMANI ÖNERİRİRİM
      Y-TM 1 YAZAN YERDEKİ SIRALAMAYA GÖRE TYERCİH YAPACAKSIN
      HEM BİRİNCİ HEM DE İKİNCİ ÖĞRETİMİ AYNI ANDA TERCİH EDEBİLİRSİN

      Sil
    3. hocamm merhaba ben sema tekrardan hocam basarı sırasına gore mı tercıh yaoayım ıstek mı sızce hangısı dogru

      Sil
    4. İSTEKLER ÖNEMLİ.AMA ŞÖYLE BİR SIRALAMA YAPARSAN MANTIKSIZ OLUR.ÖRNEĞİN 25 BİNDEKİ BİR YERİ ÖNCE YAZIP RKASINA 5 BİNDEKİ BİR YERİ YAZARSAN OLMAZ.ÇÜNKÜ 25 BİNE YERLEŞEMEZSEN 5 BİNE HİÇ YERLEŞEMEZZİN.ŞÖYLE YAPABİLİRSİN.SADECE İSTEDİKLERİNİ YAZIP ARKASINA DA DAHA DÜŞÜK YERLERİ YAZABİLİRSİN.300-500 GİBİ FARKALRI ARKAYA ÖNE YAZMAN ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL

      Sil
    5. tm 2 sıralamam 100 bınse sızce 70.500 te kapanan sınıf ogrt.yerlesme ıhtımalım var mı

      Sil
    6. İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK.AMA YİNE DE TERCİH ET BENCE

      Sil
  26. Bn gene duygu hocam yanı adalete weya hukuga yerlesmem ımkansız mı.. ts2 ıle hangı bölümlerı terch edeblrm baska(ts2 puanım 350,sıralamam 54bınlerde)

    YanıtlaSil
  27. Bde bu arada ygs3 puanım 310 ts yı kullanmayp sdece ygs3 puanıyla adalete myo na yerlesme sansım war mı hocam(duygu)

    YanıtlaSil
  28. HUKUK İMKANSIZA YAKIN AMA ADLETİ TERCİH ET BENCE

    YanıtlaSil
  29. Adalete yerlesme ıhtımalım ne kadar pekı hocam ck ama ck ıstyrm baska bölum ıstemyrm

    YanıtlaSil
  30. tm 2 21800 acaba hukuk fakültesi gelir mi (devlet) çok önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HUKUK GEÇEN YIL 22 BİNE KADAR ALMIŞ.ERZİNXCAN,DİCLE.ATATÜRK GİBİ ÜNİVERSİTELERDE GELİR

      Sil
  31. hocam ben nida.. tm2 sıralamam 245 binde kıbrısda hukuk fak. sine gidebilir miyim ?? yerleşirsin diyorsanız hangi okul olur kıbrıs da ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YAKINDOĞU,GİRNE,LEFKE ÜNİVERSİTELERİNİ TERCİH EDEBİLİRSİN

      Sil
  32. Hocam nesrin ben sizce bu yaptığım sıralamadan hangilerinin gelme olasılığı var açıkta kalır mıyım
    1Basım yayın marmara 378
    2basım ve yayın ist.üni ygs5 356
    3basım ve yayınmarmara(i.ö) ygs5 299
    4Basım ve yayın ytü ygs5 130
    5Radyo ve tv prog. Cumhuriyet üni. ygs4 326
    6rad.ve tv prog cum.üni(i.Ö) ygs4 288
    7Basım ve yayın trakya üni ygs5 202
    8Radyo ve tv prog gazi üni ygs4 196
    2
    Hocam bnm puanlarımda şöyle :
    Ygs4:297,18103 ygs5:279,05786

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam yanıtlarmısnız ona göre tercih yapıcamda şimdiden çok çok teşekkürler

      Sil
    2. SIRALAMA MANTIĞINA GÖRE DOĞRU TERCİH LİSTESİ OLUŞTURMUŞSSUN. PUANIUN DA DAHA DÜŞÜK YERLERİ DE Y7AZMIŞSIN. BU LİSTEYE GÖRE AÇIKTA KALMAZSIN

      Sil
    3. Hocam sadece bu yaptığım sıralamada düz lise olarak cumhuriyet üniversitesi almış diğerleri teknik meslek liselerinden almış yinede yerlşeblrm dimi

      Sil
  33. hocam ben Ayşenur TM-1 de sıralamam 223bin iktisat okumak istiyorum ve yazdığım okul geçen sene 252binle kapatmış . sizce yerleşebilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SIRALAMAN YAZDIĞIN OKULDAN DAHA İYİ OLDUĞU İÇİN KAZANIRSIN

      Sil
  34. Selamün aleyküm hocam ben merve ihl mezunuym ilahiyat istiyorum başarı sıralamam 55116 puanım 330 rize ilahiyat falan gelir mi ?

    YanıtlaSil
  35. ALEYKÜM SELAM.HERHALDE BU EK PUANLI SIRALAMAN OLMALI.RİZE İLAHİYAT EK PUANLI OLARAK 31 BİN İLE ALMIŞ.BUNA GÖRE GELMESİ ZOR.AMA BAŞKA İLAHİYAT FAKÜLTELERİ GELİR

    YanıtlaSil
  36. Teşekkür ederm cevap verdiğiniz için peki karadenz çevresinde gelebilecek nereleri var

    YanıtlaSil
  37. merhaba hocam ben ali tm den sıralamam 18.700 kocaeli hukuk veya sakarya hukuk fakültesini istiyorum sizce bu üniversitelere yerleşme olasılığım nedir yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SAKARYA HUKUK YENİ AÇILAN BİR FAKÜLTE.BENCE YERLEŞME ŞANSIN YÜKSEK

      Sil
  38. merhaba hocam ben nesli matematik bölümünü öenrirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EĞER MATEMATİĞİ SEVİYORSAN İŞ YAPABİLECEĞİN BİR BÖLÜM AMA TUTUYORSA ÖNCELİKLE MATEMATİK ÖĞRETMENLİKLERİNİ YAZMANI ÖNERİRİM

      Sil
  39. selamün aleyküm hocam ben Aslıhan kocaeli biyomedikal mühendisliği bu sene yeni açıldı sıralamam mf4 170000 lerde sizce az da olsa girme şansım var mı?

    YanıtlaSil
  40. ALEYKÜM SELAM.BİYOMEDİKAL MÜHENDSİLİĞİ GEÇEN YIL 50 BİNİ AŞMAMIŞ.ÇOK ZOR AMA ŞANSINI DENE

    YanıtlaSil
  41. EK PUANLI KOTASI AYRIDR.GENELDE NORMAL SIRALAMDAN DÜŞÜK OLUR.KILAVUZDA 0,21 BAŞARI SRASI YAZAN YERE BAKABİLİRSİN.EK PUANINLA ANCAK EK PUANLI BAŞARI SIRASNA GÖRE TERCİH YAPABİLİRSİN

    YanıtlaSil
  42. Selamau aleyküm ben Burak ben ihl öğrencisiyim ilahiyat istiyorum üniversite puanımı 60 net civarı hesapladım. Bu netle inşallah sakarya ya da uludağ üniversitesini ya da marmara bölgesine yakın ilahiyatlarda olabilir sizce allah nasip ederse kazanabilirmiyim bilgilendirirseniz çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YGS-4 PUANIN YAKLAŞIK 300 PUAN EDİYOR. SAKARYA VE ULUDAĞIN PUANLARI 370 DEN YUKARI. OKUL PUANINLA BİRLİKTE 350 CİVARINDA PUANIN OLUR. O YÜZDEN BİRAZ ZOR GÖRÜNÜYOR

      Sil
  43. selamın aleyküm hocam ben muhammed i.h.l. öğrc. okul puanıyla birlikte puanım 352 sizce ilahiyatta nereleri yazmalıyım yani mantıklı tercih yapabilmem için kaç puan üstteki ilahiyatları yazarsam tutturma ihtimalim yüksek olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALEYKÜM SELAM
      RİZE,MUŞ,SÜLEYMAN DEMİREL,OSMANGAZİ,İNÖNÜ VB

      Sil
  44. Hocam merhaba ben Volkan. Bu yıl bölümlerin puanlarında ne gibi oynamalar olabilir sizce, düşme ihtimali var mı geçen seneye göre?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BU YIL YERLEŞTİRME PUANLARINDA BİR DÜŞÜŞ OLACAĞINI SANMIYORUM. ÇÜNKÜ BU YIL Kİ YGS NİSPETEN KOLAYDI. EĞER LYS DE GEEÇN YILA BENZİYORSA PUANLAR DA PEK DÜŞME OLMAZ

      Sil
  45. hocam ben cansel tm öğrencisiymi ama sözelden girip türkçe öğretmnliği istiyrum lys de ygs nin hangi türü baz alınacak ve lys den kaç puan alacaım okul puanımda bir düşüş olur mu kafam çok karışık lütfen cevapv erin şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İÇİN YGS-3 VE YGS-4 PUANLARI BAZ ALINAZ. LYS-3 EDEBİYAT COĞRAFYA VE LYS-4 SOSYAL BİLİMLER OTURUMLARINA GİRECEKSİN. ALANLAR OLMADIĞI İÇİN PUANIN DÜŞMEYECEK

      Sil
  46. Hocam ben bu sene ucunku kez sinava giriyorum bejim sorum okul puanlariyla ilgili ben sinava ilk girdigim sene okludan gelen puan 58 ti ilk sene tercih yapmadim tercih yapmadigim icin okul puanimin kirilmiyacagini dusundum ancak gecen sene 58 olan okul puanim 46 tiya dustu gecen tercih yaptim ama herhangi bi okul cikmadi merak ettigim bu sene de okul puanim kirilacak mi ucuncu kez girenlerin okul puani kirilmiyo diye duydum ama ona bakarsaniz ilk sene tercih yapmadim kirilmamasi gerekmiyomuydu sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GEÇEN YIL OKUL PUANININ DÜŞÜK GÖRÜNMESİNİN NEDENİ OKUL PUANLARI KATSAYISININ 0,15 DEN 0,12 YE DÜŞÜRÜLMESİDİR. O YÜZDEN HERKESİN PUANI 10-15 ARASI DÜŞTÜ. GEÇEN YIL BİR BÖLÜM KAZANMADIĞIN İÇİN PUANIN YİNE 46 OLACAK

      Sil
  47. Hocam bir yorum atmıştım ama adımı yazmayı unutmuşum bu yüzden tekrar yorum atıyorum.
    Ben Ümit Zafer Bağcı.

    YGS4 türünden 319 puan aldım. Sıralamam 153 bin civarlarında. Okuldan 45 puan bekliyorum.
    Acaba 2.öğretim dahil hangi ilahiyatlara gidebilirim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TOPLAM PUANIN 364 OLUYOR. ONDOKUZ MAYIS,MUŞ,RİZE GİBİ BİR ÇOK ÜNİV TERCİH EDEBİLİRSİN

      Sil
  48. merhaba hocam ben özge. ygs2 puanım 263, sıralamam 191.485. Sözel öğrencisiyim ama sayısaldan bu puanı yapabildim. ygs ile alan hemşirelik bölümüne yerleşebilir miyim, mesela Gaziosmanpaşa üniv. ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GAZİOSMANPAŞA YGS-2 332 İLE ALIYOR. PUANIN YETMEZ

      Sil
  49. merhaba hocam benim adım murat.ygs5 puanım 222. ben trafik ve ulaştırma hizmetleri bölümünü istiyorum.ama puanım sınırda kalıyor. bu bölümün taban puanları düşer mi ? kazanabilir mıyım bu bolumu sizce ? ygs5 sıralamam da 704995 bir umut var mı bu puanla veya sıralamayla ilgili. şimdiden teşekkur ederim hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SINIRDAKİ PUANLARIN DAİMA GELME ŞANSI VARDIR. PUANLARIN DÜŞMESİ TERCİH EDENLERİN DURUMUNA GÖRE DEĞİŞİR

      Sil
  50. Merhaba hocam ben merve ygs4 puanim
    303 zihin engrlliler istiyorum ek puanm 78 bolumumde lisede buydu sizce gelirmi ihtimal varmi simdiden tedekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DİPLOMA NOTUNU 78 OLARAK KASTEDİYORSUN GALİBA. ZİHİN ENGELLİLER ÖĞRETMENLİĞİ EN DÜŞÜK 404 PUANLA ALMIŞ. GELMESİ ZOR GÖRÜNÜYOR

      Sil
  51. meraba hocam ben ayse gecen sene yerleştirildim üniversteye gitmedim bu sene puanım kırılcak suan ygs puanım 220lysye sıkı calısıyorum esit agırlık ogrencisiyim sizce ümit var mı varsa hangi bölüm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 220 PUAN GÖZÜNÜ KORKUTMASIN. LYS DE İYİ NET YAPABİLİRSEN YİNE DE İYİ YERLER KAZANABİLİRSİN. SONUÇTA LYS ÇOK DAHA ETKİLİ. BENCE SONUÇLARI DÜŞÜNMEKTENSE ÇALIŞMANA DEVAM EDİP ELİNDEN GELEN EN YÜKSEK NET SAYISINA ULAŞMALISIN

      Sil
  52. Merhaba hocam ben beyza..Hocam benim sinava girmeme daha 2yil var fakat aklima takilan birseyi sormak istiyorum. gecen yil matematik muhendislik-yildiz teknigi hedefliyordum ama simdi bakiyorum ki bir yilda bolum puani 40 puan artmis. Hocam neden her yil bu kadar cok puan artisi oluyor? Resmen hayallerimizle oynuyorlar ://

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ BEYZA
      ÜNİVERSİTELERİN PUAN ARTIŞLARI TERCİH EDENLERE BAĞLI OLARAK DEĞİŞİR. EĞER BİR BÖLÜMÜ ÇOK FAZLA KİŞİ TERCİH EDERSE PUANLARI ARTAR. ÜNİVERSİTELER PUAN İŞİNE KARIŞMAZLAR. KALDI Kİ BU YIL 50 PUAN YÜKSELEN BİR BÖLÜM GELECEK YIL DA 50 PUAN DÜŞEBİLİR. TAMAMEN TERCİH EDEN KİŞİLERİN SAYISI VE PUANLARI BÖLÜMLERİN TABAN PAUANLARINI BELİRLER

      Sil
  53. merhaba hocam ben fatma ygs4 puanım 340 okuldanda 32 puan geliyor sıralamam 93.726 Erciyes üniversitesi ikinci öğretim Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine yerleşebilirmiyim?teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ERCİYES 396 PUANLA ALMIŞ. PUANIN BİRAZ UZAK GÖRÜNÜYOR

      Sil
  54. Merhaba ben Büşra hocam mezunum geçen sene üniversteye yerleştim ama gitmedim bu sene tekrar hazırlanmak istedim ygs ye tekrar gircem geçen sene okul puanı 37 gelmişti bu sene nasıl bi düşüş olur ve üniversteye yerleşmem zorlaşır mı düşmeden dolayı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OKUL PUSNIN YARIYA DÜŞECEK. YANİ 18,5 PUAN. YAKLAŞIK 10-15 CİVARI NET KAYBIN VAR

      Sil
  55. Hocam merhaba ben Burcu ben üniversite 2. sınıf öğrencisiyim.Bu sene Ygs'ye girmek istiyorum.Okul puanım kırılacak mı :( Şimdiden teçekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 YIL ARA VERDİĞİN İÇİN OKUL PUANIN DÜŞMEZ

      Sil
  56. Hocam yine ben Burcu :) ben iDkab okuyorum başka öğretmenliğe geçersem ortak derslerden muaf olur muyum ? Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  57. Merhaba hocam. Bir konuda görüşünüzü almak istiyorum. Ben dokuz eylül üni. biyoloji öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Haliyle kpss'ye çalışmaktayım.Ama bölümümden soğudum ve biyoloji öğretmenliği yapmak istemiyorum. Ygs'ye başvurdum ve okul öncesi öğretmenliği istediğimden eminim. Yanlış karar almaktan korkuyorum. Sonuçta 5 yıl emek harcadım ama mutlu değilim. Bir üni. daha okuyup istediğim yolda yürümeli miyim sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEVGİLİ TAKİPÇİMİZ ÖNCELİKLE ADINIZI YAZMANIZ GEREKMEKTEDİR

      Sil
  58. Hocam ben Burcu. Bu sene anasınıfı öğretmenliğinin ya da sınıf öğretmenliğinin puanları yine düşük olur mu.Bilgi verebilir misiniz ?Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİNDEN DOLAYI ANASINIF VE SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ALIMLARI AZALDIĞI İÇİN TERCİH SAYISI DA AZALDI. BU YÜZDEN ÖZELLİKLE SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PUANLARI GEÇEN YIL RESMEN ÇAKILDI. HATTA BAZI YERLERDE BOŞ KALDI. BU YIL DA BU İKİ BÖLÜM İÇİN PUANLARIN YİNE DÜŞÜK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

      Sil
  59. Hocam çok sağolun içimi rahatlattınız ;) Allah razı olsun :)

    YanıtlaSil
  60. Hocam Merhaba !Ben Burcu okul puanım 86 küsur.Ygsye kaç olarak eklenir?

    YanıtlaSil
Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo