468x60

SON YAZILAR

latest

YGS BAŞARISIZLIĞININ SORUMLUSU ÖĞRETMENLER Mİ?

4/21/2012

/ by okulsoru
Milliyet yazarı Abbas Güçlü 2012 YGS sonuçlarının bir başarısızlık göstergesi olduğunu ve başarısızlığın nedeninin tüm sorumlulardan hesap sorulması gerektiğini bu günkü yazısından belirtmiş.Ancak bize göre başarıslığın sorumlusu kişiler değil sistemin kendisinden kaynaklanmaktadır.Abaas Güçlü herkese hesap sorılması gerektiği ile ilgili sıralamanın en sonunda öğretmenlere hesap sorulmasına gerektiğine değinmiş.İşte Abbas Güçlü'nün Bu kara tablonun hesabını kim verecek?  başlıklı yazısından bir alıntı:
Üniversite sınav sonuçları eğitimin röntgenini bir kez daha çekti. Ve durum eskisinden de berbat...
YGS
’de 40 soru vardı. Türkiye ortalaması kaç biliyor musunuz? Sadece ve sadece 3. Yani onca eğitim, dershane ve özel ders dopingine rağmen adaylar sadece soruların yüzde 10’unu çözebiliyorsa, alarm zillerinin bangır, bangır çalıyor olması gerekirdi.
Cumhurbaşkanı Başbakana, Başbakan Milli Eğitim Bakanına, Milli Eğitim Bakanı da il milli eğitim müdürleri ve okul yöneticilerine onlar da öğretmenlere bu “rezalet“in hesabını sormalı. Sormalı ki, durum her geçen yıl daha vahim noktalara gelmesin...
Sıfır alanları, hiç sorgulamıyorum bile. Çünkü onlara alıştık iyice...

Sorumlular hesap versin!

Diğer tüm giriş sınavları gibi YGS sonuçları da, bir anlamda Türk eğitim sistemini bir aynası konumunda. Alınan doping, gösterilen vurdum duymazlık ve en önemlisi de umut tacirliğine yönelik her şey bir bir ortaya çıkıyor.

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo