468x60

SON YAZILAR

latest

FEN EDEBİYAT FAKÜLTELERİNİN ÖĞRETMEN OLAMAMASI PUANLARI YÜKSELTİR Mİ?

4/26/2012

/ by okulsoru
Üniversite ikinci basamak sınavı LYS için başvurular başladı. YGS’yi kazanan bir milyon 300 bin adaydan, bir milyon kadarının başvurusu bekleniyor.
Peki aradıklarını bulacaklar mı, yani istedikleri üniversiteye girebilecekler mi?
80-100 bin kadarı kazandığında sevinir ama geriye kalanın, büyük hayal kırıklıkları yaşayacağı şimdiden belli.
Henüz kontenjanlar açıklanmadı ama neredeyse her iki kişiden birine yetecek kadar yani 400 binin üzerinde olacağı kesin. Açık öğretimde ise sınırsız kontenjan var. Yani isteyen herkes üniversiteli olabilir.
Önemli bir not da bu yıl yine 100 bin hatta çok daha fazla kontenjanın açık kalacağı. Her ne kadar YÖK, kontenjanları azaltsa da. Çünkü gençler artık, mezun olduklarında iş bulamayacakları fakültelere gitmek istemiyorlar.
Bu çerçeveden bakıldığında kapısına kilit vurma noktasına gelecek fakültelerin başında Fen-Edebiyat’lar geliyor. Çünkü artık onlara öğretmenlik formasyonu verilmeyecekmiş. Yani artık öğretmen olamayacaklarmış.
Peki o zaman bu fakültelere hâlâ on binlerce öğrenci niye alınıyor?
Aman ne olur hiç kimse bilim insanı yetiştirmek için demesin! Hiç inandırıcı olmaz. Evet bu sorunun cevabını biri vermeli.
Ayrıca, eğer Türkiye bir hukuk devleti ise bu fakültelerden mezun olanlarla, halen öğrenci olanların müktesep haklarına saygı duyulmalıdır.
Alınan karar doğru ama uygulaması yanlış.
Çünkü dayatılıyor!...
( Hide )
  1. Muhammed: Merhaba ben lys den toplam 90 net yaptım sözleciyim. ygs den de ygs3:302 ygs4:304 aldım sizce Tarih bölümüne yerleşebilir miyim. Saygılarımla

    YanıtlaSil

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo