468x60

SON YAZILAR

latest

2012 ANADOLU LİSELERİ ÖĞRETMEN SINAVINDA TÜRKİYE GENELİNDE KAÇINCI SIRADA OLDUĞUNUZU ÖĞRENİN?

4/26/2012

/ by okulsoru
2012 ANADOLU LİSELERİ ÖĞRETMEN SINAVINDA TÜRKİYE GENELİNDE KAÇINCI SIRADA OLDUĞUNUZU ÖĞRENİN?

MEB aylarca süren suskunluğunu bozarak Anadolu Liselerine Öğretmen Atamaları için sınav puanına göre Türkiye geneli sıralama listelerini açıkladı.Dünkü ANADOLU LİSELERİNE ÖĞRETMEN ATAMA TARİHİ

başlıklı yazımızda Anadolu Liselerine öğretmen atamalarının mayıs ayında yapılacağını duyurmuştuk.Bu haberden 1 gün sonra sıralama listeleri açıklandı. OKULSORU.COM olarak sıanv süreci başladığından beri öğretmen arkadaşlarımıza yardım ettik.Her türlü sorularını cevaplandırdık

BUNDAN SONRA DA TÜM SORULARA CEVAP BULMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 Sıralamızı öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayınız.


( Hide )
  1. Ek puanlı sıralama ne zaman yapılacak?

    YanıtlaSil
  2. EK PUANLI SIRALAMA YAPACAKLARINI ZANNETMİYORUM.BİZ DE YAPMALARINIZ İSTERİZ.ANCAK ATAMALAR YAPILDIKTAN SONRA EK PUANLARI GÖREBİLECEĞİZ

    YanıtlaSil
  3. Bu sınava kaç öğretmen girmiş ve yüzde kaçı 60 barajını geçmiş acaba? Bu şekilde bir anket sonucu oluşturalabilir mi?

    Anadolu kadrosunda olmayıp, bu sınava katılmayan öğretmenler için, tüm liseler Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldükten sonra ne gibi uygulamalar yapılabilir?

    Bu sınavda barajı geçenlerin öncelikle şu an görev yaptıkları okullarında kalma şansı olacak mı, yoksa bu sınav marifetiyle tüm öğretmenler zorunlu olarak farklı okullarda görev alma durumunda mı kalacaklar?

    Bu sorulara ne gibi cevaplar gelir acaba?

    YanıtlaSil
  4. SEVGİLİ HOCAM 1.SORUN İÇİN ANCAK LİSTEDEKİLERİNİ SAYARAK ANLAYABİLİRİZ.MEBİN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPACAĞINI SANMIYORUM
    2.SORUN ANCAK MEBİN NASIL BİR UYGULAMA YAPACAĞINI BEKLEMEK LAZIM
    3.SORUN İÇİN DEDİĞİN GİBİ BARAJI GEÇENLERİN KENDİ OKULLARINDA KALACAĞINI DUYDUM.AMA NE KADAR GERÇEK OLDUĞUNU BEKLEMEK GEREKİYOR

    YanıtlaSil
  5. Sınava 48382 öğretmen başvurmuş.Sınava giren öğretmen sayısı 47688...

    60 puan barajını geçen öğretmen sayısı 36325...

    Bu durumda bu sınav için başarı oranı yüzde 76 ...

    Exceldeki listeden hareketle branşlara göre başarı oranlarını da çıkarmak mümkün.Sanırım matematik branşında oran düşük.

    YanıtlaSil
  6. burhan bey merhabalar. bir sorum olacaktı: ben felsefeden 84 aldım. üç yıllık öğretmenim. şimdi ek puanlarla en fazla bir öğretmen kaç puan alabilri. muhtemelen benim ek puanım neredeyse hiç yok. mesela 70 alan bir öğretmen maksimum ek puan alırsa puanı kaça tekabül eder?

    YanıtlaSil
  7. EK PUAN ALARAK MAKSİMUM 50 PAUN CİVARI ALABİLİR.SEN DE HİZMET YILINDAN DOLAYI 1.2 PUAN ALIRSIN.STAJYERLİK SAYILMIYOR.EĞER STAJYERLİK HARİÇ 3 YILSA O ZAMAN DA 1,8 PUAN ALIRSIN.

    YanıtlaSil
  8. Kıdemli öğretmenlerin bu uygulama ile avantaj sağlayacakları açık.

    Söz gelimi ben sınav notum olan 72 puanın üzerine bir aylıkla ödül (4 puan), bir takdir belgesi (3 puan), değişik yıllarda 6 teşekkür belgesi (6x2-12 puan)ve uzman öğretmenlik ile (5 puan) 21 ek puan alıyorum. Buna öğretmenlikte 29 yılı da eklediğimizde (yedek subaylıkta geçen süre düşüyor, etti 27.4 yıl)16.74 puan da oradan geliyor. Toplamda 112.74 puan ediyor.

    Bu durumda genç öğretmenlerimizin eleştirdiği durum ortaya çıkıyor.

    Bir durumun eleştirisini yapmadan geçemeyeceğim. Hangi meslek veya kurum olursa olsun, yaşlanmışlığın değil, yıllanmışlığın kazandırdıkları gözardı edilmemeli.Özellikle öğretmenlikte de bunun bir etkisi vardır, sanırım.

    YanıtlaSil
  9. EK-1 UYGULAMASINI OBJEKTİF BULMUYORUM.BAZI OKULLARA GEÇMEK İÇİN YA 30 YILLIK ÖĞRETMEN OLACAKSIN YA DA NASIL VERİLDİĞİ BELLİ OLMAYAN BİR SÜRÜ BELGE ALACAKSIN.

    YanıtlaSil
  10. Ben de teşekkür ve takdir belgelerinin nasıl verildiği belli değil mantığını anlamakta zorlanıyorum.Hemen bir hakketmeden alındı plağı dönmeye başlıyor.Hiç mi çaba harcamayan, çalışmayan kişilere veriliyor bu belgeler. Siz, amir olsaydınız nasıl verdiğiniz belli olmayack mıydı?

    İnternette dönen şu hikayeciğin yansıttığı bir öz yok mu acaba?

    Bir kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermişti… Bahar boyunca bitki kavak ağacına sarılarak boy göstermeye başladı… Yağmurların ve güneşin etkisi ile büyümesini hızla sürdüren kabak, kısa sürede kavak ağacı ile neredeyse aynı boya geldi… Hızla büyümesinden gururlanırken bir gün dayanamayıp kavağa sordu: “Sen kaç ayda bu duruma geldin ağaç?” “On yılda” dedi kavak… Kabak çiçeklerini sallayarak güldü… “On yılda mı? Ben neredeyse iki ayda senin boyuna geldim…” Kavak ise kabağın bu sözlerine güldü ve “çok doğru” diye karşılık verdi sadece… Günler günleri kovaladı ve sonbaharın ilk rüzgarları başladığında kabak önce üşümeye başladı, sonra yapraklarını . düşürmeye, soğuklar artıkça da aşağıya doğru inmeye… Bu kez biraz da kuşkuyla sordu kavağa… “Neler oluyor bana ağaç?”… Kavak sakin bir şekilde yanıtladı kabağı… “Telaşlanmaya gerek yok ölüyorsun”… Kabak hiçbir şey anlamadı sordu “niçin?” diye... Kavak yine sakin sakin yanıtladı… “ çünkü benim on yılda geldiğim yere sen iki ayda gelmeye çalıştın”…

    YanıtlaSil
  11. ÇOK GÜZEL BİR HİKAYE.ÖĞRETMENİN KALİTESİ VERİLEN BELGELERLE ÖLÇÜLMEZ.

    YanıtlaSil
  12. Öğretmenin değeri belgelerle ölçülmez, aldığı maaşla ölçülmez vs. Neyle ölçülecek. Toplum hayatında bile nezaketten de olsa bir teşekkürün hangi sebeple edildiği ve hangi olumlu sonuçları ortaya çıkaracağı açık sanırım.

    Taltif edilmemek mi olacak öğretmenin değerini ortaya çıkaracak olan. Öyle olduğunda yapan da bir yapmayan da bir, fazla çabalamanın fazla bir anlamı olmayacak algısına kapılanlar çoğalmayacak mı?

    Öyle olacaksa öğretmen sendikaları iş başına... Öğretmen ödüllendirme sistemi kaldırılsın. Kampanya açalım bunu için.

    Emeklilik yaşının 64'e çıkması sebebiyle 25 yaşında öğretmen olan yeni öğretmenlerin yaklaşık 40 yıl öğretmenlik yapacağını düşünürsek, genç arkadaşların daha mücadeleci olmaları da gerekecek.

    Öğretmenlik, fedakarlık mesleğidir teranelerini de dinleyeceklerdir mutlaka...

    YanıtlaSil
  13. ek puan çok saçma ben sınavda branşımda il birincisi oldum ama görev sürem henüz 3 yıl oldu taktirim teşekkürümde yok oysa sınavdan 60 alan biri görev süresi uzun diye benden çok puan alacak bu adalet mi görev süresi uzun taktiri teşekkürü var ama sınav puanı düşük nasıl bir adalettir bu saçmalıktan başka bişey değil

    YanıtlaSil
  14. Sınav başvurusu yaparken bu kurallar belli değil miydi?

    3 yıl içinde bir test sınavında gösterdiği başarı dışında, bir öğretmen olarak acaba hangi ölçüde, neler yapabildi bu genç arkadaşımız. İlerleyen yıllarda öğretmenliğin ne demek olduğunu çok daha iyi kavrayacaktır.

    YanıtlaSil
  15. Alanında il birincisi olan üç yıllık bu genç arkadaştan ricamız,Türkçeyi kullanırken biraz daha özen göstermesi...

    "taktir, bişey" gibi kullanımlar ve cümlelerin içiçe girmesi çok yanlış...

    YanıtlaSil
  16. 7 yıldır bir köy okulunda çalışıyorum İngilizce öğretmeni olarak.Sınavda alanımda il birincisi oldum.Benden daha deneyimli meslektaşlarıma saygı duyuyorum ancak bir öğretmenin deneyiminin katıldığım toplu seminerlerde ve çeşitli toplantılarda gördüğüm kadarıyla ne kadar yıl çalıştığıyla bir ilgisi yok.17-18 yıllık öğretmenlik yapıp da yaşadığı ildeki öğrenci profilini çözememiş bir sürü insanla tanıştım.Ben bu sınav işine baştan karşıyım bir kere onu söyleyeyim.Ama madem bir sınavla öğretmen seçilecek o zaman lütfen bunu önce teoriye dayalı bir sınavla ondan sonra da gerekirse uygulama ve sözlü mülakata dayalı bir sınavla yapsınlar.O zaman belki yeni ve deneyimli öğretmenlere haksızlık yapmadan gerçek öğretmenleri seçebilirler.Alınan saçma sapan teşekkürlerin takdirlerin benim kazanılmış hakkımı elimden almasını sindiremiyorum.

    YanıtlaSil
  17. Kazanılmış bir hakkın olduğunu düşünüyorsan, hukuka başvurman gerkir sanırım. Teşekkür ve takdirlerin saçma sapan olduğunu ileri sürmenin de çok subjektif (saçma sapan!) ve genelleme olduğunu da sanırım kabul edersin.

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. 3 yıldır bulunduğum ilçede her komisyona katılıyorum,bütün bayramların hazırlanışından tutun da provasına kadar işin mutfağındayım.hatta kocaman bir futbol sahasını bile kadın başıma yağmurun altında kirece bataçıka çizmişliğim var.her yıl sergi açıyorum öğrencilerle ve okulda başka aktivite yapılmazken..haftalık 28 saat ders üstüne bir de okul çıkışında resim kulubü yapıyorum.devlet 500 tl eğitim masrafı veriyor ama benim cebimden en az 2 maaşlık masraf parası çıkıyor.yetmiyor okul disiplin kurulunu yönetiyorum o da yetmiyor idari işlere yardım ediyorum.ayrıca ilçemde ortaöğretimde branşımda tek öğretmenim zümrem yok.şimdi...2 yıldır müdürüm ödüllendirilmem için istekte bulunuyor.geldiğimden beri 3 kez ilçe milli eğitim müdürü ve kadrosu değişti,her gelen eskisinin sorunlarını devraldı,üstelik müdürlerle aralarında problemler var.şimdi benim çalıştığım okulun idaresi sevilmiyor diye mi ben bu muameleyi diğer branşlardaki arkadaşlarımla birlikte görüyorum.bu ödüllendirmelerde maalesef adaletin terazisi dengede değil.annem de ödüllendirilmişti zamanında ama eski jenerasyonun yaşadıklarını biz göremedik.sayımız daha fazla,sendikalar siyaset yapıyor,sendikaya göre muamele yapılıyor,insan kayırılıyor.olmuş bir olaydan bahsedeyim:eski müdürlerden birinin sevgilisi edebiyat öğretmenimizdi,benim geldiğim yıldan önce kendisine takdir belgesi verilmiş.öğretmenimizin fuhuş yaptığı tespit edildi ve ilçeden sürgün yedi yeni müdür döneminde.bir öğretmen çocuğu olarak kıdemli öğretmenlerimizin ellerinden öperim ancak şunu da belirtmem gerekirse aynı kurumda çalışan kıdemli öğretmenlerim derse 15 dakika geç girip,10 dakika erken çıkıyor,bilgisayar kullanmayı bilmiyor kendisini geliştirmiyor,derste masasından dahi kalkmıyor.her işe biz koşuyoruz tüm kurullarda..bunun yanında deneyiminden faydalandığımız bize ışık tutan öğretmenlerimiz de var elbet..bence yazılı sınav yeterli değil,mülakat ve branş bazında bir uygulama olmalı.ben şu an puan bazında il ikincisiyim,türkiye çapında ilk elliye giriyorum ama belgem yok.uygun kalitede değil miyim şimdi?

    YanıtlaSil
  20. bence de yazılı bir sınavla bilgi ölmek başarılı bir sistem değil,çalıştığım okulda kıdemli iyi bir matematik öğretmeni var barajı geçemedi.benim branşımda da sorular hep sanat tarihinden mimariden osmalıdan gelmişti,gene de iyi bir puan aldım fakat kıdemim az,belgem de yok.üstelik hala atama ne zaman olacak o da belli değil,özel nedenlerden ötürü artık il dışı bir tayin istiyorum,il dışı tayin önce yapılır da atanırsam, bu atama için hakkım gidiyor mu?yoksa sınav kazandığım için çifte hak olur mu?çok karıştı bu yıl her şey..

    YanıtlaSil
  21. Arkadaşlar sınava girerken şartlar belliydi.Bunun için kimse olayın mantığını sorgulamasın.Çünkü bakanlığımız tıpkı askerdeki gibi mantığın aranmaması gereken bir yer haline geldi.
    Bilgisi olan varsa bu atamaların ne zaman yapılacağı ile ilgili bilgi versin lütfen.
    Bu yazdıklarıma bakarak kimse bana;galiba kıdemli birisi hiç sınav notundan bahsetmemiş demesin.Ben tartışmasını yaptığınız konunun tam ortasındayım.
    16 yıllık öğretmenim ve branşımda il birincisiyim.Üstelik eşimin okulunun bulunduğu yere 150 km uzaklıkta biryerde çalışıyorum.Eşdurumu (iliçi) özründe bakanlık hakkımızı yedikten sonra tek fırsatım bu atama.Lütfen bilgisi olan paylaşsın...

    YanıtlaSil
  22. ŞU ANDA HİÇ BİR ATAMANIN NE ZAMAN YAPILACAĞI HAKKINDA BİLGİ YOK.4+4+4 SİSTEMİNDEN DOLAYI NORM GÜNCELMEMELERİ VE OKULLRIN İLKOKUL MU YOKSA ORTAOKUL MU OLACAĞI BELLİ OLMADIĞI İÇİN ATAMALAR DA YAPILAMAIYOR.

    YanıtlaSil
  23. Sayın hocam 4+4+4 dediğimiz garebet şey ile liselerin bir ilgisi yok ki !!! bu adamlar neyi bekliyor,bu olayın akılla izahı mümkün değildir...

    YanıtlaSil
  24. LİSELERİN DE DURUMU BELİRSİZ.ÇÜNKÜ BAZI LİSELERİN İÇİNDE ORTAOKULLAR OLACAKMIŞ.AYRICA NORM KADRUYU BELİRLEYENEDİKLERİ İÇİN HİÇ BİR ATAMA YAPMIYORLAR.

    YanıtlaSil
  25. Sayın hocam dediğin doğru bazı liselerde ortaokullar açılacak,lakin bu açılacak orta okullara şuan liselerde derse giren öğretmenler girmeyecek ki.Sadece gelecek yıl liselerin zorunlu olmasından dolayı liseye kaydı yapılacak öğrenci sayısı yaklaşık %30 artacak.Bu yüzden sınavla öğrenci alan bazı liselerin gelecek yıl için kontenjanı yeniden belirlemesi liselerde çalışan öğretmenlerin tayin isteyebilmesini sağlar.Tabii gönlümüzden geçen önce anadolu lisesi atamalarının yapılmasıdır.Eğer branşımda bulunduğum ilde birinci olduğum halde istediğim okula gidemezsem epey rahmet okurum...

    YanıtlaSil
  26. Öğretmen, yaz tatilinde bile eğitim alacak ama milli eğitim öğretmene yaptığı sınavın gerekleri aylarca sürümcemede bırakacak,sonuçlandıramayacak.

    Ne diyelim, yakışmıyor...

    YanıtlaSil
  27. Hala ses soluk yok... Bakanlığın öğretmene saygısı olduğunu söylemek pek mümkün değil...

    YanıtlaSil
  28. Yuh !

    Hâlâ bir sonuç yok.

    Öğretmene saygı diyeceğim ama...

    YanıtlaSil
  29. Evet,
    Meb uyutmayı başardı bu konuyu. Ondan sonra da kalkmışlar, yok kariyer basamakları falan filan. Yaptığın Anadolu Liseleri sınavlarının gereğini yerine getirmeyecektin, niçin sınav yaptın diye sormazlar mı?
    Bu mu Meb'in planlama yeteneği!...

    YanıtlaSil

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo