wb_sunny

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 162. Sayfa Cevapları Bakteriler

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 162. Sayfa Cevapları Bakteriler

9.Sınıf Biyoloji MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2018-2019)Güncellenen öğretim programlarına uygun olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 9. Sınıf MEB yayınlarının etkinlik cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. 2017-2018 Lise ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

9.Sınıf Biyoloji MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2018-2019)

CANLILAR DÜNYASI (3.Ünite)

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 162. Sayfa Cevapları Bakteriler

ARAŞTIRINIZ

Bakterilerin doğadaki madde döngüsüne katkıları nelerdir? Araştırınız.

CevapBakteriler, azot döngüsü ve karbon döngüsü gibi temel atomların doğadaki döngüsünde oldukça önemli yer alırlar.
Saprofit bakteriler: Bu bakteriler toprakta yaşayıp, ayrıştırıcı özelliğe sahiptirler. Bitki, hayvan atıklarındaki organik atıkları monomerlerine ayrıştırırlar. Bu işlev için hücre dışına enzim salgılarlar. Dolasıyla bu bakteriler, organik maddeleri,  inorganik maddelere çevirirler. Bu sayade, bu  kendileri için gerekli olan besin ve enerjiyi sağlarken, aynı zamanda toprağın inorganik madde bakımından zenginleşmesini de sağlarlar. İnorganik maddeler, bitkiler tarafından kullanılır. Saprofit bakteriler,  bu şekilde karbon ve azot gibi elementlerin devirli olarak kullanılmasını sağlamış olurlar.
Aaerobik bakterilerin bazıları, azot, amonyum ve nitriti kullanarak  nitrata dönüştürür. Bu olaya nitrifikasyon denir. Bu kemosentetik bakteriler ise azot döngüsünde görev alırlar.

Tags

E-Posta Abonelik

Yayınlarımızdan haberdar olmak için abone olunuz.

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR