468x60

SON YAZILAR

latest

9.Sınıf MEB Yayınları Kimya Ders Kitabı 58.Sayfa Cevapları Atom Modelleri (Yeni Müfredat)

9.Sınıf MEB Yayınları Kimya Ders Kitabı 58.Sayfa Cevapları Atom Modelleri (Yeni Müfredat)

9/04/2017

/ by okulsoru
ATOM VE PERİYODİK SİSTEM (2.Ünite)Güncellenen öğretim programlarına uygun olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 9. Sınıf MEB yayınlarının etkinlik cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. 2017-2018 Lise ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


9.Sınıf Kimya MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2018-2019)

ATOM VE PERİYODİK SİSTEM (2.Ünite)

ATOM MODELLERİ

9.Sınıf MEB Yayınları Kimya Ders Kitabı 58.Sayfa Cevapları Atom Modelleri (Yeni Müfredat) 

ARAŞTIRALIM

* Geçmişten günümüze atom modellerinin gelişimini içeren tarih şeridi hazırlayarak arkadaşlarınızla paylaşınız.
CEVAP: Genelde 5 tane atom modeli vardır:
1) Dalton atom modeli
2) Thomson atom modeli
3) Rutherford atom modeli
4) Bohr atom modeli
5) Modern atom modeli

Dalton Atom modeli:
John Dalton'un 1805 yılında ortaya attığı, şimdiki atom modelinin temelini oluşturan atom modelidir. Elementler, küçük ve bölünemeyen atomlardan oluşmuştur.
Hataları:Atom bölünemez.
Bir elementin atomları ve özellikleri aynıdır.Atomların içi doludur.Bilinen en küçük parçacık atomdur.


Thomson Atom modeli:Bence en önemli buluşlardan biri de bu modelde elektronun keşfedilmesidir. Çünkü elektronlar; elektrikten kuantuma kadar hakim süren parçacıklardır. Parçacıklar çekirdeğin içinde homojen olarak dağıldığı için bu modele aynı zamanda ''üzümlü kek'' modeli de denir.


Rutherford Atom modeli:Elektronlar ve özellikle protonlar burada önemli rol sahibidir. Bir deney düzeneği hazırlanır: Altın bir levhaya alfa ışınları gönderilir. Bu ışınların levhaya çarptıktan sonraki saptıkları yolları izlenmiş, böylece atom çekirdeğinin içinin büyük bir kısmının boş olduğu öğrenilmiştir. O halde çekirdekte sadece + yüklü parçacıklar (proton) vardır.
Bu modelde hata var mı, bilmiyorum ama eksikleri var.

Bohr Atom modeli:
Danimarkalı fizikçimiz Niels Bohr, kuantumun sebeplerinden biridir. Elektronların belli bir enerjide çekirdeğin etrafında döndüğü düşünülür.
1913 yılında Bohr, hidrojen atomunun spektrum çizgilerinden ve Max Planck'ın kuantum kuramından yola çıkarak Bohr atom modelini ileri sürdü. Bu modeli yalnızca tek elektronlu atomlar açıklayabilir. Çekirdeğe yakın olan elektron temel haldedir. O zaman dışarı herhangi bir tepki vermeyecektir. Fakat elektronun kopması için gerekli olan enerji verildğinde, verilen enerji kadar elektron dışarı ışık (veya ışın) saçar ve kopar. Böylece atom da +1 yüklü hale yükseltgenir.

Modern Atom teorisi:Bohr atom modelinden sonra gelen kuramdır. Rölativite ve kuantum mekaniğinde büyük rol oynar. Bohr atom modelinden bir farkı şudur: Bohr modelinde elektronlar çekirdeğin etrafında ''yörünge'' denen yollarda dönüyorlardı. Fakat günümüz modelinde ise elektronlar çok hızlı hareket ettikleri için, ''orbital'' veya ''bulut'' denilen kavramlar ortaya çıktı.



MEB Yayınları 5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları9.SINIF KİMYA DERSİ MEB YAYINLARI DERS KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo