wb_sunny

9.Sınıf MEB Yayınları Tarih Ders Kitabı 115.Sayfa Cevapları Boylardan Devlete (Yeni Müfredat)

9.Sınıf MEB Yayınları Tarih Ders Kitabı 115.Sayfa Cevapları Boylardan Devlete (Yeni Müfredat)

İLK VE ORTA ÇAĞLARDA AVRASYA (3.Ünite)Güncellenen öğretim programlarına uygun olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 9. Sınıf MEB yayınlarının etkinlik cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. 2017-2018 Lise ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

9.Sınıf Tarih MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2018-2019)

İLK VE ORTA ÇAĞLARDA AVRASYA (3.Ünite)

BOYLARDAN DEVLETE

9.Sınıf MEB Yayınları Tarih Ders Kitabı 115.Sayfa Cevapları Boylardan Devlete (Yeni Müfredat)

SIRA SİZDE
Kurultaylarda alınan örnek kararlar
• MÖ 56 yılında, Asya Hun Devleti’nde Ho-han-yeh ile kardeşi Çi-çi taraftarları arasında Çin hâkimiyetini kabul etme ve bağımsızlık konusunda tartışmalar çıkmıştır. Hun birliğinin bölünmesiyle sonuçlanan bu görüşmeler kurultayda gerçekleşmiştir.
• II. Kök Türk Hükümdarı Bilge Kağan’ın, Çinlilerin etkisinde kalarak Budistleşme isteği, Türklerin yapısına uymadığı gerekçesiyle kurultay tarafından reddedilmiştir.
• Alınan kararlar dikkate alındığında kurultayda hangi konular görüşülmüştür?
 
CEVAP: Birinci karar siyasi konularla, ikinci karar dini konularla ilgilidir.


ARAŞTIRALIM
• İkili devlet teşkilatının, Türk devletlerine yansıyan olumsuz örnekleri nelerdir? Sonuçları sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.
CEVAP:  Birden fazla ortak hükümdarın bulunması ve her birinin taht üzerinde hak sahibi olması taht kavgalarına sebep olmakta ve devletin ikiye bölünmesini kolaylaştırmaktadır. Hele bir de Çinli prensesler mevzuya girdiğinde devletin bölünmesi daha da kolaylaşmaktadır.



MEB Yayınları 5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları9.SINIF TARİH DERSİ MEB YAYINLARI DERS KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Tags

E-Posta Abonelik

Yayınlarımızdan haberdar olmak için abone olunuz.

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR