wb_sunny

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 99.Sayfa Cevapları 1.Ünite Değerlendirme (Yeni Müfredat)

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 99.Sayfa Cevapları 1.Ünite Değerlendirme (Yeni Müfredat)

Yaşam Bilimi Biyoloji (1.Ünite)Güncellenen öğretim programlarına uygun olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 9. Sınıf MEB yayınlarının etkinlik cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. 2017-2018 Lise ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


9.Sınıf Biyoloji MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2018-2019)

Yaşam Bilimi Biyoloji (1.Ünite)
1. ÜNİTE DEĞERLENDİRME

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 99.Sayfa Cevapları 1.Ünite Değerlendirme  (Yeni Müfredat)
36. Tüm deney ortamlarındaki sıcaklığın 40 oC’ye getirilmesi durumunda tepkime hızlarının değişim  grafikleri nasıl olmalıdır?
9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 99.Sayfa Cevapları 1.Ünite Değerlendirme  (Yeni Müfredat)
CEVAP:


37. Bilim nesnelliği hedefler. Bilimde öznelliğin en aza indirilmesi için neler yapılmalıdır ?
CEVAP: Bilimde öznelliğin en aza indirilebilmesi için bilimsel çalışmalar farklı kişiler tarafından aynı şartlarda tekrarlanır. Elde edilen bulgular; bilimsel makaleler, dergiler, seminerler, toplantılar aracılığıyla diğer bilim insanları ile paylaşılır ve tartışmaya açılarak değerlendirilir. Böylece
bilimde nesnellik sağlanır.

38. Bilimsel bilgilerin değişiminde etkili olan faktörler nelerdir?
.CEVAP: Bilimsel bilgilerin değişiminde; teknoloji ve bilgi düzeyin deki ilerleme ile yeni bulguların ortaya konulması, paradigma değişimleri, mevcut bilgilerin yeniden yorumlanması, sosyokültürel değişimler gibi faktörler etkilidir.

39. Bilim insanlarının hangi ortak kişilik özelliklerine sahip olma sı, bilimin gelişmesine katkı sağlar?
CEVAP: Bilim insanlarının; merak, hayal gücü, açık fikirlilik, öngörü, sebat, kararlılık, çalışkanlık, etik ilkelere uygun davranma, doğruluk, özveri gibi özellikleri bilimin gelişmesine katkı sağlar.

40. Biyoloji ile ilgili çalışmalar yapılmamış olsaydı günümüzde hangi problemlere çözüm üretilmemiş olurdu?
CEVAP: Biyoloji ile ilgili çalışmalar yapılmamış olsaydı günümüzde gıda sıkıntısı ve beslenme sorunlarına, sağlık sorunlarına, çevre sorunlarına çözümler üretilmemiş olurdu. Verimi yüksek hayvan ve bitki ırklarının üretimi ve gıdaların uzun süre dayanmasını sağlayacak yöntemler
geliştirilemezdi. Bazı hastalıkların teşhis ve tedavisi mümkün olmaz; aşı, serum, hormon, antibiyotik gibi maddeler çok miktarda ucuza üretilemezdi. Çevre kirliliğinin temizlenmesi, biyoçeşitliliğin korunması ile ilgili tedbirlerin alınması mümkün olmazdı.

41. Doğadaki protein çeşitliliğinin sınırsız olmasının nedeni nedir ?
CEVAP: Doğadaki protein çeşitliliğinin sınırsız olmasının nedeni canlıların, DNA’larına uygun olarak 22 farklı amino asitin farklı sayı ve dizilişte bir araya getirilmesidir.

42. Bir enzim, yapı taşlarına kadar hidrolize edilirse hangi maddeler açığa çıkabilir?
CEVAP: Enzimler yapıtaşlarına kadar hidrolize edildiğinde amino asit, mineral ve vitaminler açığa çıkabilir.

43. Canlı vücudunda yeteri kadar ATP ve hormon üretilememesi hangi metabolik olayların aksamasına  neden olur?
CEVAP: Canlı vücudunda yeteri kadar ATP üretilmemesi, hücre zarından madde geçişi, protein sentezi gibi biyosentez olayları, hücre bölünmesi, büyüme, gelişme, üreme, hareket vb. olaylar aksar. Yeteri kadar hormon üretilmemesi ise büyüme ve gelişmenin aksaması, devlik, cücelik ve kan şekerinin ayarlanmaması vb. rahatsızlıklara yol açar .

44. Karbonhidrat ağırlıklı beslenildiğinde hidroliz sonucu oluşan monosakkaritlerin fazlası yağa dönüştürülür.
Bu durum vücut kitle indeksinin yükselmesine neden olduğundan insanda obezite
gelişir. Obezitenin engellenmesi için nasıl beslenilmeli, neler yapılmalıdır?
CEVAP: Obezitenin engellenmesi için ihtiyaç duyulan karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineraller yeterli miktarda ve düzenli olarak vücuda alınmalıdır. Tüm bunları içeren günlük menüler oluşturulmalıdır. Et, süt, yumurta, yoğurt, peynir, baklagiller, tahıllar, kuru yemişler, taze sebze ve meyve düzenli tüketilmelidir. Günlük 8-10 bardak su içilmelidir. Şeker, tuz ve yağ içeriği yüksek yiyecek-içecekler aşırı tüketilmemeli ve düzenli spor yapılmalıdır.

45. Bütün canlılar kendilerine özgü olan yapı ve içeriğe sahiptir. Bu nedenle doğada bir canlı türü başka bir canlı türü ile birebir aynı değildir . Bu durumu sağlayan temel faktör nedir?
CEVAP: DNA’yı oluşturan 4 farklı nükleotitin farklı sayı ve dizilişe sahip olması, canlı türlerinin ve bir tür içindeki canlıların birbirinden farklı olmasını sağlayan temel faktördür.



MEB Yayınları 5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları9.SINIF BİYOLOJİ DERSİ MEB YAYINLARI DERS KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Tags

E-Posta Abonelik

Yayınlarımızdan haberdar olmak için abone olunuz.

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR