wb_sunny

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 45.Sayfa Cevapları (Yeni Müfredat)

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 45.Sayfa Cevapları (Yeni Müfredat)

Yaşam Bilimi Biyoloji (1.Ünite)Güncellenen öğretim programlarına uygun olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 9. Sınıf MEB yayınlarının etkinlik cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. 2017-2018 Lise ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


9.Sınıf Biyoloji MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2018-2019)

Yaşam Bilimi Biyoloji (1.Ünite)
CANLILARIN YAPISINDA BULUNAN TEMEL BİLEŞİKLER

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 45.Sayfa Cevapları (Yeni Müfredat)

•  Örümcek ipeğinde olduğu gibi proteinler tüm canlılar tarafından üretilebilir mi?

CEVAP: Hayır üretemez.Bunun sebebi oldukça basittir.Çünkü bu örümceklere özgü bir özelliktir.
Proteinler vücudumuzun yapı taşıdır.Protein vücudumuzu düzenler,onarır ve vücudumuzu meydana getiren organların yapı taşıdır.Proteinler enerji için en son kullanılan besin grubudur.
n-tane aminoasit bir araya gelerek proteini meydana getirir. DNA'nın içerisindeki nükleotitlerin yapı taşları ise aminoasittir. Bu nükleotitlerin her insanda dizilimi ve sıralaması değişiktir. 

•  Tüm canlılar, yapılarını oluşturan maddelerin tamamını kendi üretebilir mi?

CEVAP: Tüm canlılar, yapılarını meydana getiren maddelerin hepsini kendisi üretemez. Çünkü her canlının doğadan alması gereken maddeler de vardır.
Dünyanın oluşmasında en çok kabul gören Big-Bang  teorisidir.Dünya bu olay sonucunda oluşan Nebulanın soğuyup katılaşması ile meydana gelmiştir. Bu oluşum esnasında meydana gelen gazlar vücudumuzun yapı taşlarını meydana getirmektedir.
Evrenin yaklaşık %96'sı Hidrojen ve Oksijenden meydana gelmektedir. Ancak vücudumuzdaki yapı taşlarını ölen yıldızlar aracılığı ile almaktayız. Hidrojenin güneş içerisindeki dönüşümü ve güneş patlamaları sonucunda vücudumuzda başlıca Karbon Demir ve bilimum mineraller vardır.
Bu sebeple,insan vücudu bunları yalnızca güneşten alabilir. Bunun için ise solar rüzgarların artması gereklidir.

•  Hangi molekül çeşitleri canlıları karakterize eder?

CEVAP: Canlıları karakterize eden molekül çeşidinin adı kitindir.Kitin hakkında genel bilgi verelim:
Kitin maddesi önemli bir polisakkarit çeşididir.Çok dayanaklı ve sert bir maddedir.Bir karbonhidrat türüdür.Tüm böceklerin dış yüzeylerinde mevcuttur.Kitin böceklerin dış iskeletinin çoğunu meydana getirir ve ameliyat iplerinde kullanılır.Kitin maddesi mucizevi olarak adlandırılır.Böcekleri dış etkilerden korur.

MEB Yayınları 5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları9.SINIF BİYOLOJİ DERSİ MEB YAYINLARI DERS KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Tags

E-Posta Abonelik

Yayınlarımızdan haberdar olmak için abone olunuz.

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR