wb_sunny

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 17.Sayfa Cevapları (Yeni Müfredat)

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 17.Sayfa Cevapları (Yeni Müfredat)

Yaşam Bilimi Biyoloji (1.Ünite)Güncellenen öğretim programlarına uygun olarak Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 9. Sınıf MEB yayınlarının etkinlik cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. 2017-2018 Lise ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.


9.Sınıf Biyoloji MEB Yayınları Ders Kitabı Cevapları (Yeni Müfredat 2018-2019)

Yaşam Bilimi Biyoloji (1.Ünite)
BİLİMSEL BİLGİNİN DOĞASI VE BİYOLOJİ

9.Sınıf MEB Yayınları Biyoloji Ders Kitabı 17.Sayfa Cevapları (Yeni Müfredat)
• Köpek balıkları ile ilgili çalışan bilim insanları, yeni bilgilere ulaşmak için hangi yöntemleri
kullanmıştır?
CEVAP: Köpek balıkları ile ilgili çalışan bilim insanları, yeni bilgilere ulaşmak için hangi yöntemleri  kullanmıştır?
Bilim adamları deneyler yaparak köpek balıkları ile ilgili birçok bilgi elde etmişlerdir.Ben yaptıkları 2 farklı deney ile neler yapacağını anlatacağım.2 deneyin de amacı farklıdır.
Bilim adamları, 
gri-kahverengi köpek balıkları ile havuzda bir seri deney yapmışlardır. Av kokusu meydana getirmek için mürekkep balığına ihtiyaç duyulmuştur ve köpek balıkları için deney amaçlı üretilmiş özel kasklar kullanılmıştır. Bu başlıklarda iki tüp vardır ve mürekkep balığı kokusunun,köpek balığının burun deliklerine sırayla aktarılması sağlanmıştır. Bu deneyde zaman farkı 0,1-0,5 saniye arasında ise köpek balıklarının kokuyu ilk aldıklara tarafa yöneldiği bulgusuna rastlanmıştır. Bir zaman farkı olmadığında veya zaman farkı 1 saniyeden fazla olduğunda sağa veya sola dönme olasılığının eşit olduğu bulgusuna ulaşılmıştır. 
İkinci deneyimizde,mürekkep balığı kokusu ilk burun deliğine aktardıktan sonra 0,5 saniye sonra diğer burun deliğine çok daha yoğun bir mürekkep balığı kokusu aktardığında köpek balığının yoğunluğu yüksek olan yöne değil de kokuyu ilk aldığı yöne doğru yöneldiği görülmüştür. Yinelenen deneylerde de zamanlama farkının yoğunluk farkına baskın çıktığı bulgusuna rastlanmıştır.
• Bilimsel bilgiler hangi şartlarda değişebilir?
CEVAP:  Bilimsel bilgi, Tarafsız, deney ve gözlemlerle desteklenebilen, düzenli bilgilere denir.
➰Bilimsel bilgi;
⏩Problemin belirlenmesi.
⏩Problemle ilgili verilerin toplanması.
Gözlem yapılması
⏩Gözlemlere dayalı hipotez ortaya atılması.
Hipotez, doğruluğu henüz kanıtlanmamış bilgilere denir.
⏩Hipoteze dayalı tahmin yapılması.
⏩Tahminlere dayalı kontrollü deneyler yapması.
⏩Kontrollü deneylerin Hipotezi desteklemesi sonucu Teori, desteklememesi sonucu hipotez değiştirilir. 
⏩Herkes tarafından kabul edilirse kanun adını alır. 
♉Bir bilgi ne kadar evrenselleşse bile yeni bilgiler ortaya çıkabilme ihtimali vardır. Bu yüzden bilimsel bilgilerin sürekliliği bulunmamaktadır. Yeni bir bilgi ortaya atılıp eskiyi çürütebilecek gücü varsa o eski bilginin geçerliliği kalmayacaktır. Bu yüzden bilimsel bilgi kalıcı değildir. Örnek verirsek önceden atomun parçalanmayacağı yasa haline gelmişti. Ancak yeni araştırmalar sayesinde atomun parçalanabileceği ispatlanmıştır. Bu da eski bilginin geçerliliğini kaybetmesine neden olmuştur. 


• Bilimsel araştırmalar hangi amaçlar için yapılır?
CEVAP: Bilimsel araştırmalar ;
- Bilgilerin Kanıtı
- Bazı bilgilerini yanlışını ortaya koymak
- Bilimsel ilerleme
- Yeni Buluşlar amacıyla yapılır.



MEB Yayınları 5.Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları9.SINIF BİYOLOJİ DERSİ MEB YAYINLARI DERS KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Tags

E-Posta Abonelik

Yayınlarımızdan haberdar olmak için abone olunuz.

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR