468x60

SON YAZILAR

latest

4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 104.Sayfa Cevapları

2/10/2017

/ by okulsoru
SAYFA  104 CEVAPLARI 4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı

Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız. 

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 104.Sayfa Cevapları

4. ETKİNLİK

Koca Seyit’in Çanakkale Savaşı’nda yaşadığı ilginç olay:
İngilizlerin en büyük savaş gemilerinden ikisi Koca Seyit’in bulunduğu savaş alanına yaklaşmıştı. Komutan tüm askerlere sığınağa gitmeleri için emir verdi. Fakat askerler sığınağa gidemeden büyük bir patlama olmuştu. On dört asker ölmüş yirmi dördü ise yaralanmıştı. Koca seyit ve arkadaşı Ali bu patlamadan yara almadan kurtulmuşlardı.
Patlamada topa mermi koyan vinç de kırılmıştı. Bu arada İngiliz gemileri Çanakkale Boğazı’nı geçmek üzereyediler. Koca Seyit birden top mermisine davrandı. Ali, Seyit’in ne yaptığını anlamıyordu. 276 kiloluk o top mermisini kimse kaldıramazdı. Ama Seyit kararlıydı.
Ali’nin de yardımıyla “Ya Allah” diyerek top mermisini sırtladı. Basamaklardan çıkıp mermiyi topun ağzına koydu. Hedefini aldı ve topu ateşledi.
Top İngiliz gemilerinden birine isabet etti ve gemi battı. Komutanları hemen Seyit’in yanına geldiler. Orada onbaşı rütbesi verildi Seyit’e.

 4.SINIF TÜRKÇE ÖZGÜN YAYINLARI ÇALIŞMA KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo