468x60

SON YAZILAR

latest

4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 51.Sayfa Cevapları

11/23/2016

/ by okulsoru
SAYFA  51 CEVAPLARI 4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 

Sitemizde yayınlanan çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

4.Sınıf Özgün Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı 51.Sayfa Cevapları

6. ETKİNLİK

Öykü
YARALI GÜVERCİN
Bir pazar günü ailecek evimizin bahçesinde oturuyorduk. Benimle beraber annem, babam, küçük kardeşim Hüseyin, kız kardeşim Hanife, kedimiz Minnoş ve köpeğimiz Toprak vardı.
Ben bahçedeki çiçekleri sularken Hüseyin salıncakta sallanıyor, Hanife Minnoş ile oynuyor, babam ve annem de çay içiyorlardı. Bu sırada köpeğimiz Toprak havlamaya başladı. Niçin havladığını anlayamamıştık.
Birden Toprak bahçe kapısına doğru koşmaya başladı. Hem havlıyor hem koşuyordu. Biz de merak edip Toprak’ın arkasından gittik. Meğerse yaralı bir güvercin bahçe kapısının önüne düşüvermiş. Babam hemen kuşu alıp içeri götürdü. Yarasını temizledi. Biraz su ve yiyecek verdi.
Güvercin iki hafta bizim evde yaşadı. Onu çok sevmiştik. İyileşince babam onu salmamız gerektiğini söyledi. Biz buna çok üzüldük ve salınmasını istemedik. Fakat babam:
– Onun da bizim gibi yuvası, ailesi vardır. Onu burada tutamayız. Siz nasıl kendi evinizde ailenizle birlikte kendinizi güvende hissediyorsanız, onun da ailesinin yanına dönüp kendini güvende hisstmesi gerekir.
Biz de babmıza hak verdik. Güvercini saldık. Neşeyle uçup yuvasına doğru uçtu.

4.SINIF TÜRKÇE ÖZGÜN YAYINLARI ÇALIŞMA KİTABI DİĞER SAYFALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

1.YORUMLARA ADINIZI VE ŞEHRİNİZİ YAZINIZ. BU BİLGİLER YAZILMAZSA CEVAP VERİLMEYECEKTİR
2.SORULAR ONAYLANDIKTAN SONRA YAYINLANACAKTIR.
3.GMAİL HESABI OLANLAR YORUMU YAZDIKTAN SONRA ALTTAKİ BENİ BİLGİLENDİRİ TIKLARSANIZ SORULARA VERDİĞİMİZ CEVAPLAR MAİL ADRESİNİZE GELECEKTİR
4.KÜFÜR VE ŞİDDET İÇEREN YORUMLAR YAYINLANMAYACAKTIR

Don't Miss
© all rights reserved
made with by templateszoo